Tweede helft nekt Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen TPP Rotterdam VR1

DRACHTEN - Vrijdagavond 19 oktober speelde Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen het uit Rotterdam komende TPP VR1, voorheen vv Pernis. Het werd een wedstrijd met twee gezichten waarbij de 1e helft sterk werd gedomineerd door de Drachtster vrouwen, stand 1-0 en de 2e helft een prooi werd voor de Rotterdammers, eindstand 1-5.


Na het slappe spel van vorige week waren de vrouwen van Drachtster Boys/HR Piping er op gebrand om zich te revancheren. Vanaf de eerste minuut lukte dat prima met verzorgd spel, het winnen van duels en er waren mogelijkheden tot scoren. Ook TPP kreeg kansen maar schoten van Felicia Farhad Sedighi en goed verdedigend werk van keepster Anna Reitsma leidden niet tot score. Na een time-out van Drachtster Boys kwam er ruimte tussen de TPP linies. Jessie Prijs speelde de bal naar de mee opgekomen Aruni Westerhout die keepster Bianca Troost kansloos liet en de 1-0 aantekende.

1022 dft rotterdam1022 dft rotterdam 2

Voetbalgogme

Alsof het voetbalgogme achter gebleven was in de kleedkamer bij de Drachtster vrouwen zo stond men verdedigend te schutteren in de 2e helft. Niets lukte meer en daar profiteerde TPP optimaal van. Een vrije kans voor Suzanne Bakker, die je niet moet laten schieten, betekende de 1-1. Fransisca Schols tekende voor de 1-2. Een strakke vrije trap van wederom Suzanne Bakker zorgde voor 1-3. Dounia El Byar maakte daarna de 1-4 en Suzanne Bakker maakte haar hattrick compleet door te scoren vanaf de 10 meter stip. Lukte er dan niets bij de Drachtster vrouwen? Inderdaad…er lukte, behoudens een paar schoten op doel, vrijwel niets.

1022 dft rotterdam 3

Conclusie, de insteek van de Drachtsters was prima echter het volhouden in een hele wedstrijd: daar moet nog aan gewerkt worden.


Volgende week vrijdag 26 oktober speelt de Drachtster Boys/HR Piping VR1 uit tegen zvv Den Haag VR 1 om 20.40 uur.

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors