Drachtster Boys/HR Piping VR1 bekert door na winst op zvv Den Haag VR1

Woensdagavond 5 september speelde Dr.Boys/HR Piping VR1 de bekerwedstrijd in de 1e ronde van de landelijke beker. Zvv Den Haag VR1 was als tegenstander geloot en deze promovendus werd als een niet te onderschatten tegenstander beschouwd, gezien de uitslagen die zij behaalden in hun oefencampagne tegen Eredivisie clubs.


Beide teams hebben twee internationals in de gelederen en gingen voorzichtig van start o.l.v. scheidsrechter HFA de Vries. Redelijk snel was te merken dat het spel van de Drachtster vrouwen iets meer ingestudeerd was en Den Haag liet zich dan ook zakken op hun eigen helft om zo te kunnen counteren.


Na wat kleine kansjes over en weer was het Jessie Prijs die op aangeven van Aafke de Hoek met een snoeihard schot keepster Lisa Franken verraste. 1-0. Echter nog geen minuut later stond het weer 1-1 door een uitval van Priscilla de Vos die namens Den Haag de stand op 1-1 bracht. Ook hier werd adequaat op gereageerd door de ploeg van Symen Abe Hoekstra. Uit een corner tikte Jessie Prijs binnen en dus 2-1.
Nog voor rust werd het 3-1 door de nieuwkomer Aruni Slagter. Zij tikte binnen uit een bekeken pass van de Hoek.

0907 beker dft 01

Voorzichtig

De 2e helft startte ook weer voorzichtig aan beide kanten. Dit onder het toeziend oog van Ulis van Maanen van zvv Den Haag die alles vastlegde en rechtstreeks uitzond via Facebook. Uit een scrimmage voor het Haagse doel liftte Lisanne Kempe de bal over de keepster en leek de wedstrijd gespeeld met 4-1.


Toch zorgden nog twee ongelukkige eigen doelpunten aan de Drachtster zijde voor spannende laatste minuten. Echter zvv Den Haag kon geen vuist meer maken en dus bleef de einstand 4-3.


De volgende (uit)wedstrijd van Drachtster Boys/HR Piping Vr1 is op 21 september om 20.30 uur in Leek tegen KTP Nieuw Roden VR1

0907 beker dft 02

De selecties:
Zvv Den Haag VR1: Roxanna Monkou, Lisa Franken, Stephanie Valk, Priscilla de Vos, Debbie Dam, Esther Scheenaard, Ramona van der Harst en Yasemin Yegen.
Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Anita Vellema, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Atty Eelkema, Aruni Slagter, Tjitske Sikma, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Sieta de Vries en Laura Hummel

 

Gele kaart: Debby Dam van zvv Den Haag

 

Foto's: Tibbesma Fotografie

0907 beker dft 03

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors