vv Pernis kampioen van Nederland na verlenging

DRACHTEN - Vrijdag 25 mei, de dag van de wedstrijd om het landskampioenschap. De derde en tevens laatste wedstrijd moest uitsluitsel geven welk team zich een jaar lang kampioen van Nederland mocht noemen. Ook viel hiermee een ticket te verdienen voor de Europacup in Italië volgend seizoen. Om 20:30 uur begon de wedstrijd in een volgeladen Lasconhal met de aftrap van vv Pernis.

0527 vv pernis kampioen1
Drachtster Boys leek goed te beginnen en al binnen een minuut gaf Esther van Toledo een goede pass van achteruit op Marian Meijer. De bal ging net over de spits heen, waardoor de bal voor Bianca Troost was. De bal werd bij Dounia El Biyar weer in het spel gebracht. Een hoge bal van haar kwam bij Felicia Sedighi terecht. Zij verlengde de bal door de lucht en Jennifer Oliveira rondde de prachtige aanval in stijl af door de bal vervolgens met een volley in de goal te schieten; 0-1. Niet veel later kwam Esther van Toledo met haar herkenbare dribbel van achteruit opstomen en schoot vervolgens hard van afstand. Bianca Troost kon de bal naast tikken.

0527 vv pernis kampioen2
Niet veel later was het wederom Troost die redding moest bieden op doelpogingen van Lotte Donath en Tjitske Sikma. Al vroeg in de wedstrijd moest Esther van Toledo het strijdveld verlaten. Een ogenschijnlijk zware knieblessure voor de international was een zichtbaar zware klap veel het gehele team. Het probeerde zich te herpakken en dit leidde al snel tot een grote kans. Jessie Prijs kwam vanaf de zijkant naar binnen en schoot op doel. Haar schot werd gekeerd door Troost, maar de rebound kwam voor de voeten van Esra van der Heide. Haar schot belandde echter op de paal. Aan de andere kant ging het schot van Lenie Mendes Fernandes ternauwernood voorlangs. De wedstrijd kende aan beide kanten veel kansen. Beide keepers moesten regelmatig in actie komen, waardoor het niet tot doelpunten leidde. Met nog zeven minuten op de klok, was het dan toch raak voor de thuisploeg. Uitblinkster Marian Meijer schoot vanaf de zijkant verdekt in de korte hoek raak. Hiermee zette Meijer haar ploeg in haar afscheidswedstrijd weer op gelijke hoogte; 1-1. Hierna werd niet meer gescoord en beide ploegen gingen de kleedkamers in met een 1-1 ruststand.

0527 vv pernis kampioen3
Na rust was de eerste kans voor vv Pernis. Jennifer Oliveira zag haar schot naast gaan. Aan de andere kant was Marian Meijer dichtbij, maar Bianca Troost kon er net op tijd tussenkomen. Beide ploegen zochten veelvuldig de aanval op, maar door goed optreden van Anna Reitsma en Bianca Troost bleef de score onveranderd. Namens vv Pernis was Lenie Mendes Fernandes een aantal keer dichtbij. Bij Drachtster Boys zag onder andere Lotte Donath haar poging gekeerd worden. Drachtster Boys had het zichtbaar moeilijk. Na het uitvallen van Esther van Toledo leek ook Jessie Prijs niet okselfris en moest het veld vaak verlaten na terugkerende kramp. Bij vv Pernis kon Felicia Sedighi de wedstrijd niet hervatten na een harde botsing met Sieta de Vries. Naarmate de wedstrijd vorderde kon vv Pernis de thuisploeg steeds meer onder druk zetten. Het was dan ook Anna Reitsma die uiteindelijk haar ploeg in de race hield en een aantal keer goed redde op doelpogingen van onder andere Francisca Schols en Dounia El Biyar. Er volgde twee keer vijf minuten verlenging, omdat er in de tweede helft door beide ploegen niet werd gescoord.

0527 vv pernis kampioen4
In de eerste verlenging liet Jennifer Oliveira gelijk haar klasse zien. Een bal werd achterin niet goed ingeschat door de thuisploeg. Hierdoor kwam Oliviera dichtbij de goal in balbezit. Zij haalde hard uit en zette haar ploeg weer op voorsprong; 1-2. In de tweede verlenging probeerde Drachtster Boys nog met de meevoetballende keeper de druk op te kunnen voeren. Dit lukte redelijk, maar de kansen werden niet meer benut. Hiermee mocht Drachtster Boys de schaal doorgeven aan vv Pernis, die zich dit jaar landskampioen mag noemen.

0527 vv pernis kampioen6

Foto's: Romke Visser

Gele kaarten: Atty Eelkema, Sieta de Vries, Jennifer Oliveira


Selectie Drachtster Boys: Anna Reitsma, Laura Hummel, Anita Vellema, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Tjitske Sikma, Lotte Donath, Jessie Prijs, Marian Meijer, Esra van der Heide, Atty Eelkema en Sieta de Vries.

Selectie vv Pernis: Bianca Troost, Samira El Biyar, Francisca Schols, Dounia El Biyar, Vivienne Knegtmans, Jennifer Oliveira, Felicia Sedighi, Lenie Mendes Fernandes, Melissa van den Berg, Suzanne Bakker en Angel Verschoor.

0527 vv pernis kampioen5

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors