Drachtster Boys laat beslissingswedstrijd de kampioen bepalen

DRACHTEN - Op vrijdag 18 mei stond de return om het landskampioenschap op het programma. Na de winst van vorige week kon Pernis bij een overwinning zichzelf kampioen van Nederland noemen. Drachtster Boys kon een beslissingswedstrijd afdwingen door te winnen.

0520 zv1 laat beslissingswedstrijd kampioebschap1 

Om 20:30 uur werd de aftrap genomen door Drachtster Boys. Na wat kleine kansjes over en weer waar beide keepers goed op de been bleven, eiste Drachtster Boys het initiatief in de wedstrijd vrij snel op. Doelpogingen waren er voor Jessie Prijs, Lotte Donath en Sieta de Vries. Tot doelpunten kwam het echter nog niet. Pernis liet zien een stuk effectiever met de kansen om te gaan. In een snelle counter schoot Jennifer Oliviera op doel. Jessie Prijs veranderde de bal ongelukkig van richting, waardoor de bal over de duikende Anna Reitsma ging; 0-1.

0520 zv1 laat beslissingswedstrijd kampioebschap2
Lang leek het dat dit doelpunt de enige van de eerste helft zou zijn. De kansen waren vooral voor de Drachtster vrouwen, maar Bianca Troost redde een aantal keer goed op de schoten van onder andere Jessie Prijs en Anita Vellema. Twee minuten voor de rust maakte Drachtster Boys dan eindelijk wel de gelijkmaker. Na een goede actie van Jessie Prijs gaf zij de bal goed voor, waar de goed meegelopen Esther van Toledo de bal van dichtbij binnen kon tikken; 1-1. Met deze gelijke stand gingen beide ploegen de kleedkamers in.

0520 zv1 laat beslissingswedstrijd kampioebschap3
Drachtster Boys kwam na rust fel terug in het veld. Na anderhalve minuut was het al raak. Anita Vellema schoot verdekt op doel en verraste hiermee Bianca Troost in de korte hoek; 2-1. Nog geen minuut later kwam Jessie Prijs goed naar binnen en schoot van afstand raak; 3-1. Drachtster Boys kon met deze stand wat meer rust opzoeken en zakte iets meer in. Dit zorgde ervoor dat Pernis meer balbezit kreeg. Het was voornamelijk Jennifer Oliveira die Anna Reitsma op de proef stelde, maar Reitsma hield haar ploeg goed in de wedstrijd. Aan de andere kant verlengde Rianne Mulder een hoge voorzet van Lotte Donath goed met het hoofd. Haar kopbal kaatste via de lat echter het veld weer in.  Ook Marian Meijer was nog dichtbij om haar ploeg op en grotere voorsprong te zetten. Haar doelpoging op aangeven van Esther van Toledo belandde op de paal.

0520 zv1 laat beslissingswedstrijd kampioebschap4
Pernis probeerde in het laatste deel van de tweede helft nog wat te forceren, maar kwam niet door de gedegen verdediging van Drachtster Boys heen. Laura Hummel, die Anna Reitsma halverwege de tweede helft had vervangen, liet ook zien dit niveau goed aan te kunnen en redde goed op de doelpogingen van Felicia Sedighi en Jennifer Oliveira. Mede hierdoor bleef de 3-1 tot het einde van de wedstrijd op het scorebord staan. Een goede wedstrijd van Drachtster Boys zorgde ervoor dat Pernis niet goed in de wedstrijd kon komen.

0520 zv1 laat beslissingswedstrijd kampioebschap5

Volgende week spelen beide ploegen weer tegen elkaar in Drachten. In deze beslissingswedstrijd zal de winnaar worden bekroond tot kampioen van Nederland. De wedstrijd zal vrijdag 25 mei om 20:30 uur beginnen.

 

Foto's: Romke Visser


Selectie Drachtster Boys: Anna Reitsma, Laura Hummel, Anita Vellema, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Tjitske Sikma, Lotte Donath, Jessie Prijs, Marian Meijer, Esra van der Heide en Sieta de Vries.
Selectie vv Pernis: Bianca Troost, Samira El Biyar, Francisca Schols, Dounia El Biyar, Vivienne Knegtmans, Jennifer Oliveira, Felicia Sedighi, Lenie Mendes Fernandes en Angel Verschoor.

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors