Drachtster Boys naar play-offs dankzij overwinning op Hovocubo

ZWAAG - Op vrijdag 6 april stond de laatste competitiewedstrijd tussen Hovocubo en Drachtster Boys op het programma. Voor Hovocubo was dit de laatste wedstrijd van het seizoen. Zij stonden voorafgaand op de zesde plek en een ticket voor de play-offs was niet meer mogelijk. Drachtster Boys, voorafgaand de nummer 3 op de ranglijst, had genoeg aan een gelijkspel om een plek in de play-offs af te dwingen.

 

0408 zv1 bereikt playoffs1


Om 20:30 uur trapte Hovocubo af. Drachtster Boys zette de thuisploeg vanaf het begin vroeg onder druk en zorgde dat Hovocubo moeite had om in het spel te komen. In de beginfase leek ook Drachtster Boys moeite te hebben om zelf in het spel te komen, omdat het moest wennen aan de gladde ondergrond. Dit zorgde al vroeg in de wedstrijd voor een gevaarlijk moment in de verdediging van de Drachtster vrouwen. Door balverlies achterin kon Benthe Huijsman richting Anna Reitsma dribbelen. Sieta de Vries kon met een sliding de bal veroveren, voordat Huijsman tot een schot kon komen. Aan de andere kant was de eerste kans voor Jessie Prijs. Uit een corner die hard voorlangs werd geschoten kon Prijs haar voet net niet tegen de bal zetten. Na acht minuten was het wel raak. Diezelfde Prijs probeerde van achteruit met een mooie lobpass de spits te bereiken, maar keepster Aniek van ’t Hof schatte de bal volledig verkeerd in, waardoor de bal over haar heen in het doel belandde, 0-1. Vrij snel na de openingstreffer leek Anita Vellema de score te verdubbelen, maar ze kwam net te laat bij de tweede paal inglijden na een voorzet van Esther van Toledo. Drachtster Boys kwam op 0-2 door een doelpunt van Esther van Toledo. Jessie Prijs bracht haar in stelling na een goede hakbal en van Toledo schoot via de verdedigster hard raak. Vlak voor rust deed Hovocubo wat terug en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Een hoge pass van achteruit werd knap aangenomen door Tamira van Heerwaarden en vervolgens passeerde zij Anna Reitsma laag in de verre hoek; 1-2. Na rust vielen beide ploegen aan en dit resulteerde in een aantal kansjes aan beide kanten. Tot doelpunten leidden de pogingen van Prijs, van van Toledo en aan de andere kant van Deckers niet.

0408 zv1 bereikt playoffs2

Het was pas halverwege de tweede helft dat Drachtster Boys het doel weer vond. Lotte Donath gaf een hoge pass op Sieta de Vries die met een technisch hoogstandje de bal over de keepster tikte en vervolgens in het lege doel raak schoot; 1-3. De thuisploeg probeerde wat terug te doen, maar de doelpogingen van Huijsman en van de Boer waren een prooi voor Anna Reitsma. Hovocubo wilde het seizoen positief afsluiten en zette alles op alles. Al acht minuten voor tijd werd het noodoffensief ingezet en besloot het met een meevoetballende keeper te gaan spelen. Drachtster Boys leek hier niet van onder de indruk en bleef de thuisploeg goed onder druk zetten. De aanvallende insteek van Hovocubo zorgde er ook voor dat er veel ruimte was voor Drachtster Boys om zelf tot een aanval te komen. Lotte Donath en Marian Meijer wisten de bal te onderscheppen en schoten de bal vervolgens eenvoudig in het lege doel en zorgden hiermee voor de 1-4 en 1-5. Tamira van Heerwaarden maakte nog de 2-5 in de rebound na een vrije trap. Hovocubo leek ook nog de 3-5 te maken, maar de uitstekend keepende Anna Reitsma redde 20 seconden voor tijd knap de 10-meterbal van Benthe Huijsman. Aan de andere kant was Drachtster Boys wel effectief en schoot Rianne Mulder in de slotseconden op aangeven van Marian Meijer de eindstand van 2-6 op het scorebord.

 

Met deze uitslag is Drachtster Boys zeker van de derde plek en verlengt het hiermee het seizoen met  een plek in de play-offs in de strijd om het landskampioenschap. Volgende week mag Drachtster Boys de eerste wedstrijd in eigen huis spelen tegen de nummer 2, FC Gelre. Voor Hovocubo zit het seizoen er op en kan het zich gaan richten op het seizoen 2018-2019.


Selectie Hovocubo: Benthe Huijsman, Dyanne Bito, Eke Wardenaar, Suzanna Deckers, Tamira van Heerwaarden, Bouchra Ait’lhou, Sheryl de Boer, Gisela van Ankeren, Marjan Brouwer en Aniek van ’t Hof.
Selectie Drachtster Boys: Anna Reitsma, Anita Vellema, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Tjitske Sikma, Lotte Donath, Jessie Prijs, Marian Meijer, Esra van der Heide en Sieta de Vries.

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors