2nd European Women's Futsal Tournament voorbij

DRACHTEN - Vier dagen top zaalvoetbal voor vrouwen in de SNIJ Noordhal te Drachten zijn voorbij. De voorrondes op maandag, dinsdag en woensdag leverde één verrassing op en dat was de uitschakeling van ASD Olimpus Roma door Sporting Lisboa e Benfica .

 

Zeer teleurstellend voor de profclub uit Italië die haar zinnen had gezet op de beker. Dat was ook te zien aan hun fel meelevende supporters en begeleiding. De totale ploeg en staf herstelden zich in de kleine finale tegen MosPolytech uit Moskow door die te winnen. Hierdoor eindigden zij als 3e.

 

Het thuisteam, de vrouwen van Drachtster Boys konden het in de wedstrijd om de 5e en 6e plaats een helft volhouden (1-0 voor) maar in de 2e helft bleek het verschil in conditie en uithoudingsvermogen (alle Europese ploegen trainen minimaal 4 keer per week) de Drachtster vrouwen op te breken en zij verloren dan ook met 2-1 van WFC Inter Media Service uit Oekraïne.

 

De finale tussen Sporting Lisboa e Benfica en Atletico Navalcarnero Madrid uit Spanje werd een prooi voor de Spanjaarden. Benfica had kennelijk haar kruit verschoten op de woensdag in de wedstrijd tegen Olimpus Roma . De Portugezen konden het niet meer opbrengen om volop te gaan dus werd de wedstrijd gewonnen door Atletico en werden de Spanjaarden voor het 2e jaar op rij de winnaars van het EUROwft.

0401 madrid wint eurowft1

Foto: Romke Visser

 

WFC Inter Media Service - VV Drachtster Boys 2-1

MosPolytech - ASD Olimpus Keypartner Roma 2-5

Atletico Navalcarnero Madrid - SPRT Lisboa E Benfica 5-2

 

Fotoalbum:

Atletico - Benfica

https://photos.app.goo.gl/coUE1cmgo4ATOfYi2

 

Olimpus Roma - MosPolytech

https://photos.app.goo.gl/rIiVw48hKc0p8TMg1

 

DFT - WFC IMS

https://photos.app.goo.gl/vskxCQrBcUlsMxEl1

 

door Romke Visser.

Website: Eurowft

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors