Drachtster Boys boekt solide overwinning op Os Lusitanos

Op vrijdag 2 maart stonden Drachtster Boys en Os Lusitanos tegenover elkaar. Drachtster Boys bezette voorafgaand de vierde plek op de ranglijst en had wederom veel baat bij een overwinning. Er zijn nog veel ploegen in de strijd voor een plaats bij de play-offs. Drachtster Boys had de punten dus hard nodig om op de vierde plaats te blijven staan. Os Lusitanos stond voorafgaand elfde in de competitie.

0304 solide overwinning zv11

Om half 10 verrichte Drachtster Boys de aftrap en nam gelijk het initiatief in de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Sieta de Vries gaf een bal goed op de tweede paal, maar hier stond niemand om de bal binnen te tikken. Het was Jessie Prijs die na drie minuten de score opende. Tjitske Sikma legde de bal goed breed en Prijs kon de bal van dichtbij intikken; 1-0. Drachtster Boys had het aan zichzelf te wijten dat de score niet snel werd uitgebreid. De vele kansen die de ploeg creëerde werden niet omgezet in doelpunten. Marian Meijer vond een aantal keer keepster Jessica Overtoom op haar weg. Tjitske Sikma en Jessie Prijs hadden het vizier in de eerste helft ook niet op scherp en zagen hun kansen naast en op de paal belanden. Os Lusitanos was de eerste helft niet in staat om in de buurt van het doel van Laura Hummel te komen. Hierdoor was 1-0 tevens de ruststand.

0304 solide overwinning zv12
Na rust bleef het spelbeeld onveranderd. Drachtster Boys had het balbezit en probeerde de score snel te verdubbelen. Even leek de tweede helft een kopie van het eerste bedrijf te worden, want in de eerste minuten werden grote kansen gemist door Sieta de Vries, Jessie Prijs en Tjitske Sikma. Uiteindelijk werd er toch snel gescoord. Jessie Prijs gaf de bal vanaf de zijkant hard voor het doel en Sieta de Vries kon de bal binnenlopen; 2-0. Er volgde een kansenregen voor Drachtster Boys, dat Os Lusitanos volledig in de tang had. De thuisploeg had echter erg veel moeite met de afronding. Halverwege de tweede helft werd de derde treffer gescoord. Jessie Prijs dribbelde naar binnen en schoot van afstand hard op doel. Via de keepster ging de bal tegen de onderkant van de lat en de scheidsrechter beoordeelde dat deze bal de doellijn gepasseerd had; 3-0. Tjitske Sikma zorgde ervoor dat de 4-0 en 5-0 op het scorebord verschenen. Beide doelpunten werden gemaakt op aangeven van Jessie Prijs. Jessie Prijs scoorde zelf nog de laatste treffer van de wedstrijd. Op aangeven van Marian Meijer schoot zij de bal in de verre hoek; 6-0. Nadat de kansen in het begin van de wedstrijd dus erg moeilijk werden afgemaakt, won Drachtster Boys uiteindelijk overtuigend van Os Lusitanos uit Amsterdam.

0304 solide overwinning zv13

Volgende week krijgt Drachtster Boys thuis Team Alkmaar op bezoek. Os Lusitanos speelt thuis tegen hekkensluiter Pro Futsal Club uit Apeldoorn.

 

Foto's: Romke Visser

 

Selectie Drachtster Boys: Laura Hummel, Anita Vellema, Esther van Toledo, Tjitske Sikma, Lotte Donath, Jessie Prijs, Marian Meijer, Sieta de Vries en Anna Reitsma.

Selectie Os Lusitanos: Jessica Overtoom, Nadia Amozlouf, Sharday Pattinasarany, Natalia Santibanez Vargas, Fouzia Taybi, Petra Verbeek en Samia Kaaouane.

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors