Drachtster Boys en FC Gelre houden elkaar in evenwicht

DRACHTEN - In de strijd om de play-offs stond er vrijdag 9 februari voor Drachtster Boys en FC Gelre een spannende wedstrijd op het programma. Drachtster Boys stond voorafgaand aan deze wedstrijd op de vierde plaats op de ranglijst. Dit dankzij de goede reeks van de afgelopen weken. FC Gelre stond één plaats boven de vrouwen uit Drachten.

0211 zv1 gelre evenwicht1

Om 21:30 uur werd de wedstrijd gestart met de aftrap van FC Gelre. Het strijdplan van deze ploeg was vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk, want al na 20 seconden werd de eerste kans aangetekend. Kim Schapelhouman reageerde attent en redde. Toch werd al binnen een minuut gescoord door de gasten. Angela van Rooij kreeg veel vrijheid en kon van afstand uithalen. Haar schot ging laag in de verre hoek, waarmee de score was geopend; 0-1. Bijna had Drachtster Boys een heel snel antwoord, want uit de aftrap gaf Jessie Prijs de bal bekeken op de tweede paal. Lotte Donath stond goed opgesteld, maar schoot van dichtbij in het zijnet. Drachtster Boys probeerde de aanval meer op te zoeken, maar FC Gelre stond verdedigend goed georganiseerd. Dit leidde tot schoten van afstand van Lotte Donath en Esther van Toledo. Jantien van der Zijden-Wanrooij kon op beide pogingen redding bieden. Aan de andere kant was het wel weer direct raak. Een hoge lobpass van Larissa Bijmolt zorgde voor een vrije kopkans van Angela van Rooij. Zij kopte de bal over de uitkomende Kim Schapelhouman heen in het doel; 0-2.

0211 zv1 gelre evenwicht2
Aan beide kanten werd er vervolgens gezocht naar een opening in de verdediging, maar ook Drachtster Boys kreeg de verdediging steeds beter in de organisatie. Halverwege de eerste helft leek Lotte Donath het gaatje te hebben gevonden. In eerste instantie werd haar schot gekeerd door keepster van der Zijden-Wanrooij, maar de rebound kwam voor de voeten van Donath. Het leek haar echter te verrassen, waardoor haar doelpoging van dichtbij over ging. Inmiddels had Drachtster Boys een keeperswissel toegepast en mocht Laura Hummel laten zien of zij een antwoord had op het wapen van FC Gelre, de gevaarlijke lobpass. Al vrij snel stelde Larissa Bijmolt de nieuwe sluitpost op de proef door opnieuw een goed geplaatste hoge bal van achteruit op Angela van Rooij te geven. Op identieke wijze kon Angela van Rooij de bal achterwaarts binnenkoppen en verraste hiermee dus ook Hummel; 0-3. Een goede aanval werd opgezet vanuit een ingestudeerde intrap van Drachtster Boys. Anita Vellema speelde Rianne Mulder in, die de bal goed klaarlegde op de doorgelopen Vellema. Haar schot ging echter voorlangs.0211 zv1 gelre evenwicht3

Drachtster Boys probeerde in de slotfase nog wat te forceren door met meevoetballende keeper te spelen. FC Gelre had hierdoor moeite met de organisatie. Waar FC Gelre in de eerste minuut scoorde, deed Drachtster Boys dit in de allerlaatste minuut van het eerste bedrijf. Esther van Toledo kon vanaf de zijkant hard uithalen en bij de tweede paal tikte Sieta de Vries de bal goed binnen; 1-3. In de tweede helft ging het spel sneller op en neer. Aan beide kanten leidde dit tot de nodige kansen. Waar Jessie Prijs aan de ene kant nog goed een counter kon blokkeren, was zij aan de andere kant zelf gevaarlijk met een goed schot die ternauwernood kon worden gered door Marley Renner. Esther van Toledo gaf na vijf minuten de bal vanaf de zijkant goed op de tweede paal, maar Rianne Mulder was net te laat om haar voet tegen de bal te zetten. Keepster van der Zijden-Wanrooij liet een aantal keer haar klasse zien. Waar iedereen het schot na de goede actie van Jessie Prijs al had geteld, kon de sluitpost met haar teen knap redden. Aan de andere kant liet FC Gelre haar effectiviteit zien, want uit de counter kon de snelle Judith Westervelt de bal binnenlopen, waardoor de 1-4 op het scorebord verscheen. Drachtster Boys had meer kansen nodig om tot scoren te komen. Een schot van Jessie Prijs werd wederom gered door de keepster, maar Tjitske Sikma had geen antwoord op de rebound. Halverwege de tweede helft bracht Drachtster de spanning terug in de wedstrijd. Na een goede individuele actie van Esther van Toledo verraste zij van der Zijden-Wanrooij in de korte hoek; 2-4. Niet veel later werd ook de aansluitingstreffer gemaakt. Een opmerkelijke intrap ging via Marian Meijer op de paal en belandde voor de voeten van Sieta de Vries die de bal binnen kon tikken; 3-4.

0211 zv1 gelre evenwicht4
Drachtster Boys drong steeds meer aan en kreeg nog een aantal goede kansen. Marian Meijer zag haar schot op de paal belanden, Lotte Donath schoot voorlangs en het harde schot van Jessie Prijs van dichtbij werd weergaloos gered door van der Zijden-Wanrooij. Met nog vier minuten op de klok werd eindelijk de lang gezochte gelijkmaker gemaakt. Sieta de Vries voegde aan haar twee doelpunten ook een belangrijke assist toe. Zij gaf de bal vanaf de zijkant perfect voor op de vrijstaande Tjitske Sikma, die de bal binnen kon tikken; 4-4. Drachtster Boys ging op zoek naar de overwinning en kreeg hier zeker nog de kansen voor, maar van der Zijden-Wanrooij was uiteindelijk de winnaar in deze strijd en redde nog een aantal keer knap. Hierdoor bleef de 4-4 op het scorebord staan en kende de open wedstrijd uiteindelijk geen winnaar. Beide teams konden één punt bij hun totaal optellen, waardoor de stand op de ranglijst niet veranderde.

 

Volgende week gaat Drachtster Boys in Zwolle op bezoek bij een andere gevaarlijke opponent voor de play-offs, Exstudiantes. FC Gelre krijgt Os Lusitanos uit Amsterdam op bezoek.

 

Selectie Drachtster Boys: Kim Schapelhouman, Anita Vellema, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Tjitske Sikma, Lotte Donath, Jessie Prijs, Marian Meijer, Sieta de Vries, Atty Eelkema en Laura Hummel.

Selectie FC Gelre: Jantien van der Zijden-Wanrooij, Wieke Wassink, Judith Westervelt, Larissa Bijmolt, Angela van Rooij, Iris Thus, Marley Renner en Maud Sakbal.

 

Foto's: Romke Visser

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors