Zaalvouwen 1 begint 2018 met gelijkspel

GRONINGEN - Vrijdag 12 januari stond de wedstrijd tussen Drs. Vijfje en Drachtster Boys op het programma. Voor beide ploegen was dit de eerste van 2018. Drs. Vijfje, de huidige nummer 10 op de ranglijst, kende een teleurstellende eerste competitiehelft en zal zich in 2018 willen herstellen om weer omhoog te kunnen kijken. Ook voor Drachtster Boys waren de resultaten in de eerste competitiehelft tegenvallend en bezette de zevende plaats.

 

Om zicht te blijven houden op de play-offs was een overwinning meer dan welkom. Aan het begin van het seizoen stonden beide ploegen al tegenover elkaar in Drachten. Hier wonnen de vrouwen uit Drachten overtuigend met 7-0. Om 21:30 uur begon de wedstrijd met de aftrap van Drachtster Boys.

0114 zv1 begint 2018 gelijkspel1

Drs. Vijfje begon sterk en zette Drachtster Boys vroeg onder druk. Dit leidde al in de eerste minuut tot twee kansen voor de thuisploeg, maar Kim Schapelhouman pakte beide doelpogingen. Na anderhalve minuut was het wel raak; een intrap van Annebel ten Broeke werd door Arte Brueren hard in de verre hoek geschoten; 1-0. De thuisploeg zakte na deze openingstreffer iets meer in en dit zorgde ervoor dat het tempo iets verlaagde. Pas halverwege de eerste helft creëerde Drachtster Boys haar eerste kans, maar het schot van Marian Meijer ging voorlangs. Een schot uit een corner van Aruni Slagter bezorgde Drs. Vijfje bijna de 2-0, maar de bal belandde op de binnenkant van de paal en ging voorlangs. Niet veel later werd het toch 2-0. Sharon Luttmer kon van dichtbij de bal in het lege doel tikken na een voorzet van Annebel ten Broeke. Drachtster Boys moest wat terugdoen en zette de formatie om. De gasten namen meer initiatief en dit leidde in de slotfase tot een aantal kansen. Atty Eelkema en Esther van Toledo vonden in de eerste helft echter niet het gaatje om keepster Chris van der Schaaf te passeren.

0114 zv1 begint 2018 gelijkspel2

In de tweede helft begon Drachtster Boys sterker. Het was dan ook al binnen een minuut dat de aansluitingstreffer werd gemaakt. Anita Vellema schoot vanaf de zijkant hard in de verre hoek binnen; 1-2. Drachtster Boys speelde met meer zelfvertrouwen en bracht de verdediging van de thuisploeg steeds vaker in moeilijkheden. Het duurde dan ook niet lang tot de gelijkmaker binnen werd geschoten. Esther van Toledo dribbelde goed naar binnen en schoot in de korte hoek raak; 2-2. Drs. Vijfje pakte snel de voorsprong weer terug, want Arte Brueren passeerde aan de zijkant behendig haar tegenstander en haar voorzet kon simpel binnen worden gegleden door Laura de Groen. Een minuut later maakte de thuisploeg ook de 4-2. Wederom Arte Brueren passeerde langs de zijlijn weer knap en haar voorzet werd door Atty Eelkema in eigen doel gegleden. De wedstrijd ging vervolgens snel op en neer. Beide ploegen wilden graag aanvallen en dit leidde tot een groot aantal kansen aan beide kanten. Marian Meijer scoorde 1 op 1 met Chris van de Schaaf niet en Arte Brueren zag haar inzet op de paal belanden. Een snelle counter van Esther van Toledo kwam terecht bij Rianne Mulder, maar zij kon haar voet hier niet vol tegenaan zetten. Vijf minuten voor tijd maakte Esther van Toledo er 3-4 van. Na een scrimmage voor de goal van Vijfje wist van Toledo de beslissende teen tegen de bal te zetten en scoorde. Drachtster Boys kende, net als in de eerste helft, een goede slotfase. Atty Eelkema bracht met een goede actie aan de zijkant Anita Vellema in stelling om haar tweede van de avond te maken. Vellema faalde niet en schoot de gelijkmaker binnen; 4-4.

0114 zv1 begint 2018 gelijkspel3


Beide ploegen probeerden in de resterende minuten nog wat te forceren, maar namen hierbij te weinig risico om echt het verschil te maken. Schapelhouman en van der Schaaf redden beide nog een aantal doelpogingen. Drachtster Boys eindigde de wedstrijd nog met voetballende keeper, maar deed dit zonder al te veel overtuiging, waardoor de gelijke stand op het scorebord bleef staan. Gezien het wedstrijdbeeld was dit een terechte uitslag waar beide ploegen na het eindsignaal genoegen mee leken te nemen.

 

Volgende week speelt Drachtster Boys in Heerhugowaard tegen Reiger Boys. Drs. Vijfje krijgt Os Lusitanos uit Amsterdam op bezoek.

 

Selectie Drachtster Boys: Kim Schapelhouman, Anita Vellema, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Tjitske Sikma, Lotte Donath, Marian Meijer, Atty Eelkema, Sieta de Vries en Brenda Bekkema.
Selectie Drs. Vijfje: Chris van der Schaaf, Laura de Groen, Sharon Luttmer, Arte Brueren, Aruni Slagter, Annebel ten Broeke, José de Jonge en Tessa Spijker.

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors