ZV1 dwingt beslissingswedstrijd af na overtuigende overwinning op vv Pernis

SCHIEDAM - Op vrijdag  2 juni stond de tweede finalewedstrijd van het landskampioenschap op het programma. Na de overwinning van vv Pernis van afgelopen week, konden de vrouwen uit Schiedam bij winst kampioen van Nederland worden. Drachtster Boys had een overwinning nodig om een beslissingswedstrijd af te dwingen. Om 20.30 uur mochten de vrouwen uit Drachten de aftrap nemen en was de wedstrijd begonnen.

0604 zv1 dwingt beslissingswedstrijd af1

Vanaf het begin was het duidelijk dat Drachtster Boys de nederlaag van afgelopen week recht wilde zetten en gooide gelijk veel energie in de wedstrijd. De speelsters van de thuisploeg werden gelijk onder druk gezet en hadden weinig tijd om op te bouwen. In balbezit had Drachtster Boys een hoog baltempo. Pernis had hier zichtbaar moeite mee en kon niet in het spel komen. De eerste kansen waren dan ook voor de Drachtster Boys. Esther van Toledo wist al vroeg in de wedstrijd het houtwerk te raken en schoot hard op de paal. Niet veel later kopte Marian Meijer van dichtbij op doel na een goede lob van Jessie Prijs. De inzet van Meijer kon worden gevangen door Bianca Troost. Drachtster Boys bleef de druk verder opvoeren en creëerde veel kansen. Een goed uitgevoerde 1:2 tussen Esther van Toledo en Brenda Bekkema resulteerde in een schot op doel van laatstgenoemde. Troost redde opnieuw. Na vijf minuten had Bianca Troost geen antwoord. Een goed opgezette aanval door Vera Veelers en Jessie Prijs werd bij de tweede paal door Bernou Hijlkema binnengeschoten; 0-1.

0604 zv1 dwingt beslissingswedstrijd af3

Door deze vroege goal kon vv Pernis niet het spel spelen dat zij het liefst spelen; afwachten en gokken op een foutje bij de tegenstander om hiervan te profiteren. Pernis moest zelf op zoek gaan naar de aanval, maar kwam totaal niet aan voetballen toe. Drachtster Boys kreeg via Rianne Mulder de volgende kans. Maar de keepster voorkwam dat de bal in het doel belandde. Drachtster Boys was duidelijk op zoek naar de tweede treffer. Jessie Prijs passeerde voorin Suzanne Bakker, maar haar schot werd gestopt door Troost. De rebound werd door van Toledo overgeschoten. Pernis nam in deze fase een time-out om een ander strijdplan tegenover het veel beter spelende Drachtster Boys te zetten. Veel kansen creëerden zij hier niet door, maar het zorgde er wel voor dat de druk van Drachtster Boys iets afnam. Een afstandsschot van Jessie Prijs had een beter lot verdiend, maar belandde hard onderkant lat. Er werd door beide ploegen niet meer gescoord, waardoor 0-1 ook de ruststand was.

 

De eerste minuten na rust ging Pernis op zoek naar een snelle gelijkmaker. Felicia Farhad Sedighi en Suzanne Bakker waren beide dichtbij de 1-1, echter Teuny Bosma wist haar doel schoon te houden. Kort hierna nam Drachtster Boys het initiatief weer over. Marian Meijer slalomde door de Schiedamse verdediging en gaf de bal voor op Jessie Prijs. Prijs probeerde de voorzet binnen te glijden, maar kon net niet bij de bal. Enkele minuten later zag Jessie Prijs haar doelpoging, na een goede combinatie met Atty Eelkema, op de paal belanden. Even later was het wel raak voor Prijs.  Ze draaide voor het doel goed om Suzanne Bakker heen en schoot de bal tegendraads onhoudbaar binnen; 0-2. Vera Veelers leek de 0-3 te scoren na een verre uitgooi van Teuny Bosma, maar de scheidsrechter oordeelde anders. Veelers zou de bal niet hebben geraakt voordat deze in het doel belandde.  Een minuut later telde de goal van Veelers wel. Een dubbele combinatie met Esther van Toledo schoot Veelers beheerst in het doel; 0-3. Pernis probeerde nog wat te forceren in de slotfase en ging met een meevoetballende keepster spelen. Een aantal kansjes werden hierdoor nog gecreëerd, maar Milenca van Ee was niet scherp voor het doel en schoot de bal voorlangs en niet veel later in de handen van Teuny Bosma. Met nog één minuut op de klok was het slotoffensief voor Drachtster Boys. Met een listig tikje verraste Marian Meijer de verdediging van Pernis en tekende voor de 0-4. Dit was tevens de eindstand.

0604 zv1 dwingt beslissingswedstrijd af4

Door deze overwinning heeft Drachtster Boys ervoor gezorgd dat de stand weer gelijk is en dat ook deze play-off strijd wordt beslist in een derde wedstrijd. Deze kampioenswedstrijd zal vrijdag 9 juni wederom om 20.30 uur worden gespeeld in Schiedam.


Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Richelle Gordijn, Margrythe Beute, Rianne Mulder, Marleen Reenders, Anita Vellema, Esther van Toledo, Vera Veelers, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer, Bernou Hijlkema, Atty Eelkema en Brenda Bekkema.
Selectie Pernis/ Barcelona Soccer School: Bianca Troost, Suzanne Bakker, Francisca Schols, Milenca van Ee, Dounia El Biyar, Vivienne Knegtmans, Jennifer Oliviera en Felicia Farhad Sedighi.


zaalvrouwen small 2017-2018

Twitter @DFTda1

Onze sponsors