Derde wedstrijd moet beslissing geven in duel tussen Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden

DRACHTEN - Vrijdag 12 mei kon Drachtster Boys geschiedenis schrijven door voor het eerst de finale van de play-offs te halen. Nadat er vorige week in Leek gewonnen werd door de vrouwen uit Drachten moest er vandaag thuis gewonnen worden van KTP Nieuw Roden om een finaleticket te veroveren. KTP Nieuw Roden moest winnen om de stand gelijk te trekken en een beslissingsduel af te dwingen.

 

Nadat de U18 teams van Reiger Boys en Drachtster Boys de avond sfeervol hadden ingeluid met de strijd om hun landskampioenschap, werd om half 9 het startsignaal gegeven voor de tweede play-off wedstrijd tussen Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden.

0514 derde wedstrijd moet beslissing geven zv1l1

KTP Nieuw Roden zette Drachtster Boys gelijk onder druk en zorgde ervoor dat Drachtster Boys moeite had met de verzorgde opbouw van achteruit. Er moest van beide kanten veel geschakeld worden en het spel ging snel op en neer. Verdedigend stond het aan beide kanten goed georganiseerd, wat er voor zorgde dat er weinig grote kansen weg werden gegeven in de beginfase. Teuny Bosma moest een aantal keer in actie komen op doelpogingen van Linda Visser, Grytsje van den Berg en Amber Bandringa. Aan de andere kant testten Brenda Bekkema en Bernou Hijlkema de scherpte van keepster Joukje van der Meer. Halverwege de eerste helft leek Bernou Hijlkema de score te openen. Een goede voorzet van Esther van Toledo belandde bij de tweede paal bij Bernou Hijlkema. Zij leek de bal voor het intikken hebben, maar haar poging ging echter naast. Niet veel later kreeg Marian Meijer een kans, maar ook deze werd gered door van der Meer. Ook het slotakkoord van de eerste helft was voor de thuisploeg. Een hard schot van Jessie Prijs belandde onverdienstelijk op de paal en een snelle counter van Prijs werd knap gered door van der Meer.

0514 derde wedstrijd moet beslissing geven zv1l2

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. De kleine kansen aan beide kanten zorgden niet voor veel spectakel. Bernou Hijlkema vond op haar weg naar de goal opnieuw de uitstekend keepende Joukje van der Meer en aan de andere kant schoot Amber Bandringa over. Een verre uitgooi van Teuny Bosma op Jessie Prijs werd door Amber Bandringa bijna in eigen goal gekopt. Joukje van der Meer tike de bal alert naast. Met nog twaalf minuten op de klok doorbrak Grytsje van den Berg de spanning en opende de score. Een goed opgezette aanval van KTP Nieuw Roden belandde voor de voeten van Van den Berg die het hoofd koel hield en de bal in het doel schoot; 0-1. KTP Nieuw Roden bleef de druk op te voeren en Drachtster Boys had hier zichtbaar moeite mee. Doelpogingen van Mariël Miedema gingen over en in de handen van Bosma. Maar niet veel later wist ook zij het doel te treffen. Een vrije trap van dichtbij werd hard ingeschoten. Via de hak van Bernou Hijlkema belandde deze in het net; 0-2. Drachtster Boys nam een time-out en probeerde Nieuw Roden uit het ritme te halen en orde op zaken te stellen. KTP Nieuw Roden leek echter de flow niet kwijt te zijn en bleef de bal snel verplaatsen. Het was opnieuw Grytsje van den Berg die mocht scoren. Zij onderschepte de bal en schoof de bal vervolgens beheerst in de verre hoek; 0-3. Met nog drie minuten op de klok probeerde Drachtster Boys nog wat aan te zetten, maar het was ongelukkig in de afwerking. Drachtster Boys leek aangeslagen en was de organisatie kwijt. In de slotfase deed Amber Bandringa extra pijn door er 0-4 van te maken. Door een onzorgvuldige pass van Teuny Bosma in de voeten van Amber Bandringa, kon zij de bal eenvoudig in het lege doel schieten. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

0514 derde wedstrijd moet beslissing geven zv1l3

Door deze overtuigende overwinning van KTP Nieuw Roden wordt er volgende week een beslissingswedstrijd gespeeld tussen beide ploegen. Deze wedstrijd zal vrijdag 19 mei om 20.30u in Drachten worden gespeeld. De winnaar van deze wedstrijd zal zich plaatsen voor de finale van de play-offs voor het landskampioenschap.

 

Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Margrythe Beute, Sanne Bijlstra, Rianne Mulder, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Vera Veelers, Anita Vellema, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer, Atty Eelkema, Bernou Hijlkema en Brenda Bekkema.
Selectie KTP Nieuw Roden: Joukje van der Meer, Martine Kooiker, Linda Visser, Renee Huizinga, Nikkie Bosman, Amber Bandringa, Nancy Loth, Grytsje van den Berg, Jildou Huitema, Mariël Miedema


zaalvrouwen small 2017-2018

Twitter @DFTda1

Onze sponsors