Zaalvrouwen 1

Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint op- en bij ‘de Thuisspeelavond’ van Drs. Vijfje VR1

GRONINGEN - Een mooie gewoonte van de studentenvereniging Drs. Vijfje uit Groningen is om tweemaal per seizoen een thuisspeelavond te organiseren waarbij zowel Heren 1 als ook Vrouwen 1 thuis speelt. En die avonden staan bol van spektakel door middel van een paar honderd studenten die verkleed kabaal maken, opkomst met lichteffecten en veel heel veel bier.

Lees meer...

Drachtster Boys/HR Piping levert drie internationals

Afgelopen zondag en maandag hebben de Oranje zaalvrouwen twee oefen-interlands gespeeld in en tegen Polen. De 1e wedstrijd werd met 1-2 gewonnen en de 2e eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Drie meiden van Drachtster Boys/HR Piping VR1 deden mee aan deze interlands.

Lees meer...

Zaalvrouwen 1: talent Daphne de Jong breekt door

Een goede gewoonte bij Drachtster Boys is om talenten die spelen in het 3e team de gelegenheid te geven om mee te trainen met het 1e team. Zo ook Daphne de Jong. Dit seizoen is zij na de voorbereiding deel gaan nemen aan de trainingen van Drachtster Boys/HR Piping VR1 en zij heeft zich uitstekend ontwikkeld wat gisteravond leidde tot 2 doelpunten van haar kant.

Lees meer...

Zakelijke overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping

DRACHTEN - Vrijdagavond 25 oktober was de 2e opeenvolgende vrijdag dat de vrouwen van Exstudiantes op bezoek kwamen in Drachten. Was vorige week het 2e team van de Drachtster Vrouwen te sterk voor de club uit Zwolle, deze keer werd het een overwinning van het 1e Drachtster team. Zij wonnen met 2-1 door doelpunten in de 1e helft van Esther van Toledo en Lisanne Kempe. Het tegendoelpunt van Exstudiantes werd gemaakt door de Oranje-international aan Zwolse kant Jorie Schepers.

Lees meer...

Ondanks prima 1e helft verliest Drachtster Boys/HR Piping

Na een indrukwekkende 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan het deze week overleden erelid van Drachtster Boys, de heer Roel Gjaltema, ging de wedstrijd van start met een sterk naar voren spelend en druk zettend Drachtster Boys/HR Piping. Een en ander resulteerde in de 3e minuut in de 0-1 van Jessie Prijs op aangeven van Simone Hofer.

Lees meer...

Vrouwen Drachtster Boys/HR Piping revancheren zich door overwinning op KTP Nieuw Roden VR1

DRACHTEN - Waren er revanchegevoelens jegens KTP Nieuw Roden vrijdagavond in de SNIJ Noordhal? Zeker niet! Natuurlijk staan de wedstrijden tegen KTP altijd bol van spanning, emotie en veel doelpunten maar deze keer namen de vrouwen van coach Symen Abe Hoekstra revanche op zichzelf. De matige vertoning van een week geleden tegen Team Alkmaar werd hiermee gewist en daar was geen speld tussen te krijgen.

Lees meer...

Terecht verlies Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen koploper

ALKMAAR - De wedstrijd tegen Team Alkmaar/Sportstars VR1 ontwikkelde zich vrijdagavond precies zoals trainer Symen Abe Hoekstra voorspeld had. Vanaf de start zetten de vrouwen uit de ‘kaasstad ‘ druk op de verdediging van Drachtster Boys/HR Piping. En waar in de voorbereiding besproken was hoe daar mee om te gaan, bleek de boze praktijk weerbarstig.

Lees meer...

Zaalvrouwen 1 2019/2020: Selectie en staf

Ook dit seizoen speelt Zaalvrouwen 1 op het hoogste niveau: de landelijke Eredivisie. De thuiswedstrijden worden op de vrijdagavond in de Snij Noord Hal in Drachten gespeeld.

Lees meer...

‘Magere’ overwinning van Drachtster Boys/HR Piping tegen Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies VR1

ZWOLLE - Sinds de Zwolse vrouwen in de Eredivisie voetballen hebben de Drachtster vrouwen nog nooit gewonnen in Zwolle en dat was ook nu weer te merken in de wedstrijd. Waar Drachtster Boys/HR Piping veelvuldig de aanval zocht waren de Ex studenten uit Zwolle gericht op onderschepping en een snelle counter.

Lees meer...

Prima seizoensouverture vrouwen Drachtster Boys/HR Piping

DRACHTEN - Bij de start van een nieuw seizoen weet je het maar nooit. Er moeten weer nieuwe speelsters ingepast worden en dat kost tijd. De staf van Drachtster Boys/HR Piping had zich voorgenomen dat dit inpassen sneller moest dan het vorig seizoen. Immers toen werden er in de 1e seizoenshelft te veel punten gemorst. Van de 6 nieuwelingen zijn er 3 geblesseerd (Benthe Huijsman, Marije Procee en Amber Werkman) en de overige 3 speelsters( Simone Hofer, Daphne de Jong en Mellanie Elzinga) stonden gereed voor hun première in het team van Symen Abe Hoekstra.

Lees meer...

Line bottom

zaalvrouwen 1 2018-2019

Twitter @DFTda1

Onze sponsors