Zaalheren 1 bekert door

DRACHTEN – Deze week stonden er bekerwedstrijden op het programma. Het bracht de hekkensluiter uit de Hoofdklasse I naar Drachten: Usquert.

 

Usquert heeft dit seizoen in 5 wedstrijden nog niet weten te winnen in de competitie. Daarin moest het ook al 33 doelpunten incasseren. Op papier zou het dus voor Drachtster Boys geen al te grote problemen moeten opleveren, maar het blijft natuurlijk bekervoetbal.

 

Het werd geen hoogstaande wedstrijd. Drachtster Boys was wel de betere ploeg maar echt overtuigend was het niet helemaal. Het was ook een wedstrijd die aardig op en neer golfde. Het eerste serieuze kansje was voor Usquert, doch het schot in de 11e minuut was een prooi voor keeper Alimal Moshtaq. Even later vond Sander Postma de voet van de Groninger doelman, in de nastoot schoot Dennis Kloostra naast. Een grabbelende Moshtaq deed even later de drachtster schrikken, doch hij herstelde. Moshtaq leek overigens niet geheel zijn avond te hebben, daarvoor later meer. Met een kleine 8 minuten te gaan viel dan de 1-0. Met een fraaie diagonaal schot bereikte Postma Dennis Kloostra die fraai binnenschoot. Usquert was nog een keer redelijk gevaarlijk uit een vrije trap. Ook Drachtster Boys kreeg nog een tweetal kansjes maar scoorden niet.

1030 zaalheren 1 usquert

Vastzetten

Na rust wilde men de tegenstander eerder vastzetten. Maar al na 30 seconden stond de 2-0 op het scorebord. Tieme Stavast kon door het centrum opstomen en rondde vervolgens beheerst af. Daarmee leek Drachtster Boys een gewonnen wedstrijd te spelen. Maar Drachtster Boys begon wat slordiger te worden. Usquert kwam tot een schot waar Moshtaq niet overtuigend reageerde maar wel een doelpunt voorkwam. Tieme Stavast schoot even later net naast. Na ca 9 minuten in het tweede bedrijf viel daar de 2-1. Wederom was het Moshtaq die een duel maar half in ging, het duel verloor en Usquert zo simpel dichterbij zag komen. Na dit doelpunt leek Drachtster Boys wat nonchalanter te worden. Usquert stuitte even later op Moshtaq, de rebound ging naast. Aan de andere kant stuitte Dave Boonstra op de paal, waarna David vd Schaaf net te laat kwam. Moshtaq redde nogmaals op een schot van Usquert, waarna Drachtster Boys op 3-1 kwam. Het was andermaal Stavast die de doelman verschalkte. Met nog 7 minuten te gaan kwam Usquert verrassend op 3-2. Een prima afstandsschot verraste vriend en vijand. Het werd daardoor toch nog spannend omdat Usquert rook dat er mogelijk nog wat te halen viel. Verder dan een inzet op de buitenkant paal kwam men echter niet.

 

Drachtster Boys dus weer een ronde verder in de beker. Op vrijdag 1 november a.s. is de eerstvolgende wedstrijd. In Balk is de gelijknamige club gastheer, aanvang 20.30 uur.

 

Verslag via smelnesport

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors