Avondje Drachtster Boys Zaalheren

DRACHTEN - Het was vrijdag een zware avond voor de toeschouwers van Drachtster Boys, zowel het 1e als het 2e verloor hun thuiswedstrijd met grote cijfers.

 

Drachtster Boys 2 verloor met 2-7 van Drs. Vijfje 21. Drs. Vijfje had één -  en Drachtster Boys 2 maar liefst drie wisselspelers. De eerste klap was al uitgedeeld door de spelers van sponsor De Bios Drachten aan Drs. Vijfje. “Wat gaat dit worden?”, zag je de spelers van het 2e denken. De studenten waren murw geslagen, echter binnen één minuut  deelde de studenten een eerste klap uit,  0-1.

 

Drachtster Boys probeerde wel, maar kwam er al snel achter dat de studenten een prima ploeg op de been hadden. De routiniers van Drachtster Boys kwamen niet in hun wedstrijd en dit leidde tot een dik verdiende overwinning voor de studenten 2-7. Door dit resultaat is Drachtster Boys 2 op de ranglijst gedaald naar de 9e plaats met drie punten uit drie wedstrijden en Drs. Vijfje 21 staat op de tweede plaats. De vraag die gisteravond vaak door de toeschouwers van Drachtster Boys werd gesteld: laat het tweede de competitie dit jaar schieten, om de schaal met de grote oren,  de beker, dit jaar naar Drachten te halen?

 

Drachtster Boys 1 verloor terecht met 1-9 van Boerakker. Het was  deze week een week met  veel afmeldingen in verband met blessures van keeper Ronald Mook en Johan Pietersma en de griep van Joshua Elzenga. Helaas was de keeper van het 2e Wilmer Woudwijk,  in verband met een lang weekend weg, ook verhinderd. Dus de reservekeeper van het 2e, Jeroen van Wijk maakte zijn debuut in het 1e als keeper. Jeroen heel hartelijk dank dat je ons uit de brand wilde helpen. Gelukkig waren we dat we Mahir Mohammed en Fatz Fahti, spelers van het derde, met ons meededen. Helaas viel Fahti al na vijf minuten uit met een blessure. We speelden met zes spelers en een keeper tegen één van de titelkandidaten Boerakker.

 

Drachtster Boys heeft gisteravond veel energie in de wedstrijd gestoken, echter de bezoekers waren beter en elk foutje werd afgestraft. Dit leidde tot een ruststand van 0-5. Drachtster Boys had in de eerste helft drie grote kansen, helaas werden deze niet benut. In de tweede helft begon Drachtster Boys Boerakker onder druk te zetten en dit leidde al snel tot de 1-5 door Sjoerd Venema. Boerakker had moeite om de bal in de ploeg te houden en de spelers van sponsor De Bios Drachten kregen nog twee kansen en deze werden helaas niet benut. Het kostte veel kracht voor de spelers van Drachtster Boys en Boerakker kreeg weer grip op de wedstrijd en dit leidde tot een 1-9 nederlaag. Geen schande voor de spelers van Drachtster Boys, ze hebben alles gegeven en geprobeerd er een wedstrijd van te maken. Door dit resultaat staat Drachtster Boys op de 11e plaats met nul punten uit vier wedstrijden en Boerakker is terug te vinden op de derde plaats met 10 punten uit vijf wedstrijden.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors