Droege worst verliest het van Groninger droge worst

BEDUM - Sv Bedum eindigde vorig jaar op een keurige 3e plaats in de hoofdklasse en Drachtster Boys maakt dit seizoen zijn debuut in de hoofdklasse. Vooraf een lastige opgave en dit bleek ook in de praktijk .De cijfers liegen niet: Futsal Drachtster Boys verliest van sv Bedum 2 met 5-0.

 

Een terechte zege voor de spelers uit Bedum, die 6 punten uit 2 wedstrijden hebben gehaald en Drachtster Boys met 0 punten uit 2 wedstrijden achter zich laat. Een kansloze nederlaag voor Futsal Drachtster Boys? Zeker niet. Een keiharde wet in het voetbal luidt: als je de kansen niet benut, dan doet de tegenstander dit wel.

 

Drachtster Boys speelde een prima 1e helft. Drachtster Boys nam vanaf het begin het initiatief en de spelers lieten zien dat de trainingsvormen waarop getraind wordt onder leiding van trainer Theo van der Molen zijn vruchten beginnen af te werpen. Vooral de eerste vijftien minuten kreeg Bedum weinig grip op het spel van De Bios Drachten spelers. Drachtster Boys creëerde enkele honderd procent kansen, waar gerust twee of drie goals gescoord hadden moeten. Bedum strafte een foutieve pass genadeloos af en leidde met 1-0. De wedstrijd golfde over en weer met diverse kansen, maar de keepers hielden hun goal schoon.  Bedum begon meer te pressen, waar Drachtster Boys moeite mee had. De ruststand was 1-0 in het voordeel van Bedum.

 

Balverlies

Bedum begon de tweede helft goed en zette Drachtster Boys snel vast en daardoor leed Drachtster Boys te snel balverlies. Na een overtreding kreeg Pieter Freek de Bruin de gele kaart en binnen twintig seconden lag de bal in het netje 2-0. Liet Drachtster Boys het er bij zitten? Neen, alleen er was te weinig overleg en de kansen die de spelers kregen werden niet afgemaakt. Acht minuten voor tijd scoorde Bedum na een counter 3-0. Drachtster Boys probeerde het wel en kreeg wel kansen, maar scoorde niet. Bedum liep de laatste vier minuten uit naar een terechte 5-0 eindstand.

 

Nabeschouwing

De droege woarst staat bekend om zijn hoogwaardige, ambachtelijke kwaliteit. De unieke receptuur van de klassieke Friese droege woarst en de met kruidnagel verfijnde Groninger droge worst via Theo van der Molen zal Drachtster Boys punten gaan opleveren. Trainer Theo van der Molen is bezig met zijn spelers om zijn zaalvoetbalvisie  over te brengen. Alleen kost dit proces tijd.

 

Selectie Drachtster Boys: Ronald Mook, Rik en Johan Pietersma, Roel de Jong, Pieter Freek de Bruin, Sjoerd Venema, Fatz Fahti, Mahir Mohammed en Marvin Dijkstra.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors