Zaalheren 1 begint met nederlaag

DRACHTEN - De heren van Drachtster Boys zijn vrijdagavond in de competitie begonnen met een thuisnederlaag tegen Roden van 3-5. Een terechte nederlaag voor Drachtster Boys, waarbij het verschil tussen de 1e en 2e helft te groot was.

 

Drachtster Boys heeft een goede voorbereiding gehad tegen twee topklassers, namelijk Real Camaradas en Futsal Dragten en tegen hoofdklasser Lvv Friesland. Met vertrouwen werd er naar de wedstrijd tegen Roden uitgekeken. Groot was het contrast tussen de voorbereidingsperiode en deze wedstrijd. Over de 1e helft kunnen we kort zijn; de afspraken werden niet nagekomen en dit leidde tot een ruststand van 1-4. Johan Pietersma, speler van Drachtster Boys, scoorde op aangeven van Fatz Fahti uit een vrije trap 1-2. Roden was de betere ploeg en leidde verdiend.

 

Binnen vijf minuten scoorde Roden 1-5 en leek Drachtster Boys tegen een grote nederlaag aan te lopen. Vanaf dat moment zagen we dat de Drachtster Boys-spelers meer energie in de wedstrijd legden. Drachtster Boys kreeg enkele kansen, maar de verdediging en de keeper van Roden gaven geen krimp. Het spel golfde over en weer, maar ook Roden kon zijn kansen niet benutten. Drie minuten voor tijd scoorde Pieter Freek de Bruin op aangeven van Atze van der Ploeg en in de laatste minuut wist Johan Pietersma op aangeven van Pieter Freek de Bruin de eindstand 3-5 op het scorebord te zetten.

 

Volgende week vrijdagavond om 20.00 uur reizen de spelers van Drachtster Boys af naar Bedum. Hier spelen zij de wedstrijd tegen Bedum 2. Sponsor De Bios Drachten wenst de spelers en begeleiding van Drachtster Boys veel succes toe voor deze wedstrijd.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors