Zaalheren met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

Vrijdagavond stond het bekerduel tussen Futsal Dragten en Drachtster Boys op het programma. Een derby waar de spelers en toeschouwers van zowel Futsal Dragten als Drachtster Boys al weken naar uitkeken. Futsal Dragten (topklasser)de grote favoriet en Drachtster Boys (hoofdlasser) de underdog. Scheidsrechter B. Oord was de scheidsrechter deze avond voor een volle tribune in sporthal De Drait.

 

Drachtster Boys begon de wedstrijd sterk. Het zette al vroeg druk en dit leidde al  tot enkele kansen, maar deze werden gepakt door Marnick Dam, keeper van Futsal Dragten, of de bal werd in een kansrijke positie overgeschoten. De eerste de beste counter van Futsal Dragten werd tegelijk gepromoveerd tot de 1-0, gescoord door Marco Braaksma. Futsal Dragten heeft een ervaren ploeg die al jaren in de top speelt van de topklasse en die weten hier wel raad mee. Het spel golfde heen en weer en beide ploegen kregen kansen, maar de kansen werden door beide teams niet benut. In de 19e minuut kreeg Pieter Freek de Bruin (Drachtster Boys) een gele kaart en binnen 20 seconden scoorde Marco Braaksma zijn tweede van de avond. De ruststand was bereikt 2-0 in het voordeel van Futsal Dragten.

 

In de 5e minuut na rust scoorde Drachtster Boys de aansluittreffer 2-1. Pieter Freek de Bruin zette druk op zijn tegenstander, won het duel en passte de bal op Johan Pietersma die beheerst scoorde. In de 16e minuut was het weer raak na een counter  nu scoorde een speler van Futsal Dragten beheerst 3-1. Hierna kreeg Drachtster Boys nog enkele kansen om de 3-2 te maken, maar deze werden niet benut. Er is een wet in het voetbal, als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dit. In de 22e minuut na een vloeiende aanval werd het 4-1 voor Futsal Dragten. In de 24e minuut kreeg Thommy Saya (Futsal Dragten) een gele kaart en twintig seconden later Pieter Freek de Bruin zijn tweede van de avond. Er werd 3:3 gespeeld en dit leidde in de laatste seconde tot een doelpunt. Een terechte 5-1 overwinning van Futsal Dragten en Drachtster Boys heeft laten zien dat ze op de goede weg zijn. De spelers verdienen een groot compliment op de wijze waarop ze hebben gespeeld.

 

Drachtster Boys wil graag een stabiele zaalvoetbalclub worden en dit gaat stap voor stap. Na twee seizoenen in de top van de1e klasse te hebben gespeeld, mogen ze dit seizoen in de hoofdklasse debuteren.  De ervaren trainer Theo van der Molen  is aangesteld om dit proces te begeleiden. Na een aantal trainingen is nu al duidelijk de hand van Theo zichtbaar. Deze trainer ziet natuurlijk nog veel verbeterpunten bij zijn team, maar de spelers zijn leergierig en hebben de potentie om het spelsysteem onder de knie te krijgen. Dit zal nog wel enige tijd duren, maar het vertrouwen is er, van zowel de begeleiding als de spelersgroep.

 

Drachtster Boys heeft de laatste drie weken tegen drie sterke tegenstanders gespeeld. De eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen Real Camarades (topklasser) werd verloren met 3-7. Een nuttige oefenwedstrijd waar we veel van hebben opgestoken. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Lvv Friesland (hoofdklasser) en eindigde in een 5-8 eindstand. Ook deze wedstrijd was weer leerzaam en het werd al weer een stuk duidelijker hoe Drachtster wil spelen komend seizoen. De derde tegenstander was vanavond Futsal Dragten (topklasser).

 

Drachtster Boys 1 is nog op zoek naar selectiespelers voor het eerste

Ben jij een gretige-, gedisciplineerde- en leergierige speler en wil jij je inzetten voor de club en de ambitie hebben om door te groeien tot volwaardig selectielid, dan zijn wij op zoek naar jou! Ook vinden wij het belangrijk dat jij je houdt aan de normen en waarden van de vereniging. Wij verzorgen een goede opbouw in de training van je technische- en tactische kwaliteit, om je als voetballer verder te kunnen ontwikkelen. Wij trainen elke woensdag van 20.30 – 22.00 uur in de Snij Noordhal te Drachten. En de competitiewedstrijden worden op de vrijdagavond gespeeld. Voor informatie kun je contact zoeken met Frits de Bruin Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Volgende week vrijdag 16 september om 19.00 uur speelt Drachtster Boys zijn eerste competitiewedstrijd in de hoofdklasse tegen Roden. Deze ploeg is vorig jaar kampioen geworden in de 1e klasse en maakt ook zijn debuut in de hoofklasse. Onze sponsor De Bios Drachten, spelers en begeleiding nodigen u/ jou/jullie uit voor deze wedstrijd in de Snij Noordhal te Drachten.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors