Zaalheren grote verliezer

Drachtster Boys had na de winst vorige week op Frisia de beste papieren in handen voor het winnen van de 2e periode en men keek met een schuin oog naar het dolende Blauw Wit’34 2 om eventueel de koppositie over te nemen. Hoe anders verliep de woensdagavond. De volgende wedstrijden stonden op het programma: Frisia – Blauw Wit ’34 en Lvv Friesland – Drachtster Boys.

 

Wegens vier afmeldingen (Roel de Jong, Lars Boonstra, Fabian Til en Sander Postma) reden we met slechts zes man naar Leeuwarden toe. Het team bestond  uit de volgende spelers: Ronald Mook, Arne Harmens, Rik Pietersma , Halbe de Boer, Pieter Freek de Bruin en Johan Pietersma. Nog was de beker niet leeg, want Johan Pietersma gaf aan dat hij ziek was, maar hij wilde het proberen. Grote klasse, maar hij kon slechts zes minuten voetballen  en ging tijdens de wedstrijd ziek naar huis. Daarnaast was Pieter Freek de Bruin geheel niet okselfris en in de 2e helft stond hij in het veld, maar kon niet meer voetballen

 

Ook Friesland was verre van compleet (zes spelers). Friesland won verdiend en was de betere ploeg. Zij wonnen de wedstrijd dan ook terecht met 10-2. De ruststand was 4-0 en na de rust waren de doelpuntenmakers: Rik Pietersma en Halbe de Boer voor Drachtster Boys. De spelers van Drachtster Boys wilden wel, maar het lukte deze avond niet. Alle spelers hebben gewerkt als een paard, maar het mocht niet baten.

Na de wedstrijd werd al snel bekend dat Frisia Blauw Wit ’34 met 8-6 had verslagen. Ook dat kon er nog wel bij voor de mannen van sponsor De Bios Drachten. Frisia en Drachtster Boys hebben nu 8-21 punten, alleen Frisia heeft een veel beter doelsado. Frisia heeft nog een uitwedstrijd voor de boeg tegen Futsal Dragten 2 en Drachtster Boys mag nog naar Stiens om tegen Avanti 2 te strijden. Dus afwachten maar ….

Met nog één wedstrijd is de spanning te snijden in de 1e klasse A:

1.         Blauw Wit ’34 2     17-32

2.         Udiros                      17-31

3.         Frisia                        17-30

4.         Drachtster Boys     17-29

5.         Lvv Friesland          18-29

Helaas heeft Drachtster Boys, zowel in de competitie als in de 2e periode, het niet meer in eigen hand. Zij zijn afhankelijk van andere teams.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors