Zaalheren doen goede zaken

DRACHTEN – De zaalderby tussen Futsal Dragten 2 en Drachtster Boys werd vrijdagavond 8 april gewonnen door de Boys. Die doen daarmee uitstekende zaken. Zowel in de stand van de competitie als de 2e periode.

 

De eerste helft speelden de Boys goed en namen een 0-2 voorsprong. Direct na rust werd het 0-3. Via Zeb Tji a Nijem kwam FD2 nog sterk terug.

 

Al snel was het duidelijk dat Futsal Dragten 2 meer op de counter wou spelen. Het liet het initiatief over aan Drachtster Boys. En dus waren de eerste serieuze kansen dan ook voor de gasten. Twee keer was Roel de Jong dichtbij, maar keeper Claus wist beide keren redding te brengen. Aan de andere kant schoot Futsal Dragten net naast. In de 7e minuut weer een goede mogelijkheid voor DB. Het schot van Lars Boonstra ging echter enkele centimeters naast.

 

Drachtster Boys wist het betere van het spel te behouden. Speelde net iets verzorgder dan FD. Toch kwamen er zeker mogelijkheden voor FD. Wietze Moedt zag zijn schot gekraakt en Jurrian Zwarts ging naast. Halverwege kwam Drachtster Boys, op dat moment, terecht op een 0-1 voorsprong. Roel de Jong stoomde op langs de zijlijn. Zijn voorzet werd simpel binnengetikt door Johan Pietersma. Aanvankelijk behield Drachtster Boys nog het overwicht en een listig balletje van Pietersma ging net naast (tikje achter standbeen langs). Daarna nam Futsal Dragten langzamerhand het overwicht over en zette Drachtster Boys vast op eigen helft. Beste mogelijkheid voor FD om langszij te komen was een vrije trap van Joost Pragt. Langs de muur kwam de bal echter op de paal. Met nog 6 minuten te gaan counterde Drachtster Boys feilloos naar een 0-2 voorsprong. Johan Pietersma liet Claus kansloos.

 

Binnen een minuut na de rust was het al 0-3 wederom een snelle uitval, waar nu Sander Postma het eindstation was. Drachtster Boys leunde nu achterover en liet het spel over aan Futsal Dragten. Joost Pragt zag een inzet via de binnenkant van de paal weer het veld ingaan en kort daarop een schot net voorlangs. In de 4e minuut van de tweede helft wist Futsal Dragten wat terug te doen. Vanuit een moeilijke hoek wist Zeb Tji a Nijem keeper Mook te verschalken.

 

Uit de tegenaanvallen van Drachtster Boys wist zij vervolgens wel de grootste kansen te maken. Optisch had Futsal Dragten 2 het meeste balbezit. Echter Lars Boonstra miste een grote kans en ook een schot van Arne Harmens wist Claus met de voet te pareren. Ook Rik Pietersma stuitte op de keeper en zag de rebound van Lars Boonstra naast gaan. Futsal Dragten was voorin net niet scherp genoeg om Drachtster Boys pijn te doen. Maar ook Drachtster Boys verzuimde om grotere afstand te nemen. Zeker toen Roelof de Jong van dichtbij net een centimeter te kort kwam. Nadat Joost Pragt keeper Mook nog op zijn weg zag, was nonchalance in de verdediging van Drachtster Boys dat Zeb zijn tweede kon aantekenen: 2-3. En dus werden het nog 5 spannende minuten. Futsal Dragten probeerde het nog wel. In de slotminuut gleed Joost Pragt nog een goede mogelijkheid net naast en dus bleef het bij 2-3.

 

Volgende week wacht voor Drachtster Boys de topper in de 2e periode. Dan komt de huidige periodeleider, Frisia naar Drachten. In de competitiestand betekent het de nieuwe nr. 4 tegen de nr. 3. Aanvang is 20.00 in de Snij Noord hal.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors