Zaalheren winnen opnieuw

DRACHTEN - Drachtster Boys heeft goede zaken gedaan vrijdagavond in de Snij Noordhal te Drachten. Door een 6-3 overwinning op Genemuiden klimt Drachtster Boys naar een vierde plaats op de ranglijst (14-23) en staat nu eerste in de tweede periode (5-15). Genemuiden blijft op een zevende plaats staan in de eerste klasse A (13-16).

 

Drachtster Boys was op volle oorlogssterkte, alleen Halbe de Boer meldde zich met griep af. Genemuiden reisde af met zeven spelers.

 

1e helft

Werd er vorige week binnen vijftig seconden twee keer gescoord door Drachtster Boys, vrijdagavond werd er een zwakke eerste helft op de mat gelegd. De passing was te onnauwkeurig en het tempo lag te laag. Genemuiden profiteerde optimaal door persoonlijke fouten en dat leidde acht minuten voor het rustsignaal tot een comfortabele 0-2 tussenstand. Drachtster Boys kwam in de 22e minuut via Pieter Freek de Bruin terug tot 1-2. Trainer Benjamin Donker gaf tijdens de rust aan, dat het tempo omhoog moest, eerder druk zetten en dat er nauwkeuriger gepasst diende te worden.

 

2e helft

Binnen vijf minuten werd de achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong. Pieter Freek de Bruin schoot de 2-2 binnen na een individuele actie. De derde van de avond was er één om in te lijsten via diverse schijven kwam de bal bij Lars Boonstra die Sander Postma vrij zag staan bij de tweede paal 3-2. Genemuiden had in deze fase weinig in te brengen en probeerde via de lange bal gevaar te stichten. De verdediging onder aanvoering van Arne Harmens en Fabian Til gaf geen krimp.

 

Tussen de 35e en de 40e minuut scoorde Arne Harmens en Lars Boonstra voor de spelers van sponsor De Bios Drachten 5-2 binnen. Hierna probeerde Genemuiden de bakens te verzetten en dit leidde in de 43e minuut na een schot door de muur de 5-3 in. Hierna ging Genemuiden vol op de aanval, het creëerde een aantal kansen maar keeper Ronald Mook hield zijn goal schoon. Johan Pietersma van Drachtster Boys scoorde in de 46e minuut na een mooie aanval 6-3. Scheidsrechter Drenth floot na vijftig minuten af en Drachtster Boys hield drie belangrijke punten in eigen huis.

 

Rectificatie

Vanavond na de wedstrijd werd de verslaggever van de vorige wedstrijd tegen Goldies, op zijn vingers getikt door aanvoerder Roel de Jong. Hij gaf terecht aan dat hij vorige week een keer gescoord had en dat Pieter Freek de Bruin een assist had gegeven. Hierbij de rectificatie Roel.

 

Volgende wedstrijd

Drachtster Boys speelt zijn volgende wedstrijd pas op 08 april 2016 om 21.00 uur tegen Futsal Dragten 2 in sporthal de Drait. De eerste wedstrijd werd ruim gewonnen met 1-4 door Futsal Dragten. Drachtster Boys zal nu proberen een beter resultaat neer te zetten. Sponsor De Bios Drachten, spelers en begeleiding nodigen u dan ook uit om naar deze derby af te reizen en ons te ondersteunen.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors