Zaalheren beslissen wedstrijd in laatste 5 minuten

DE WESTEREEN - De verwachting was dat we een lastige avond zouden krijgen tegen Golden Oldies. Het bleek ook te kloppen. De wedstrijd tegen Golden Oldies werd een krappe zege voor Drachtster Boys: 7-8.

 

Drachtster Boys heeft in de laatste zes wedstrijden maar liefst 15 punten behaald. Door dit resultaat stijgt Drachtster Boys naar de 5e plaats in de competitie met 20 punten uit 13 wedstrijden. Golden Oldies blijft op de 9e plaats staan met 9 punten uit 12 wedstrijden.

 

1e helft

Drachtster Boys begon scherp tijdens de openingsfase. Binnen 50 seconden stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord. Na 10 seconden scoorde  Johan Pietersma met een geweldige individuele actie 0-1. Na 50 seconden werd het 0-2 door Arne Harmens na een fraaie pass van Roel de Jong. De mooiste aanval van de avond over vier schijven en op tempo werd helaas niet bekroond, de keeper redde bekwaam. In de 5e minuut kreeg Pieter Freek de Bruin terecht een gele kaart, echter de tegenstander vond het nodig om hem aan te pakken. Het resulteerde in een rode kaart voor een Golden Oldies-speler.

 

Drachtster Boys nam de tijd voor het creëren van kansen en dit leverde in de 10e minuut de 0-3 op na een schot van Lars Boonstra. Na dit moment kreeg Golden Oldies meer vat op de wedstrijd en begon met veel druk te spelen. Dit leverde in de 20e minuut na een penalty de 1-3 op. Een minuut later schoot de spits 2-3 binnen na een gehard geplaatst schot en liet keeper Ronald Mook kansloos. Drachtster Boys kwam in de 22e minuut goed weg na een schot op de paal. Drachtster Boys had het moeilijk, maar wist toch nog met een 2-3 voorsprong te rusten.

 

2e helft

Trainer/coach Benjamin Donker gaf tijdens de rust aan, dat de organisatie hersteld moest worden en dat de spelers van sponsor De Bios Drachten weer moesten gaan voetballen. In de 27e minuut scoorde Roel de Jong na een goede actie van Johan Pietersma 2-4. Echter in de 30e minuut kreeg Golden Oldies weer een penalty en de spits was wederom koelbloedig: 3-4. De wedstrijd werd steeds fysieker van de kant van Golden Oldies en Drachtster Boys ging hierin mee. Aan de bal werd Drachtster Boys steeds slordiger. In de 33e minuut schoot  de spits van Golden Oldies de 4-4 binnen. De spits van Golden Oldies had een prettige avond, want hij schoot in de 35e minuut een vrije trap in goal 5-4 en liet keeper Ronald Mook volkomen kansloos. Golden Oldies rook bloed en zette aan, maar Drachtster Boys kwam in de 37e minuut na een individuele actie van Lars Boonstra op 5-5. Zowel Drachtster Boys als Golden Oldies kregen grote kansen, maar deze werden niet benut. Na een snelle counter van Golden Oldies en een schot op goal stond Golden Oldies met 7-5 voor. Zowel Drachtster Boys, via de voet van Pieter Freek de Bruin, als een speler van Golden Oldies raakte de lat en bleef het  7-5.

 

Laatste 5 minuten

Het werd steeds onvriendelijker op het veld. De wedstrijd werd er niet leuker op voor de neutrale toeschouwers door de vele overtredingen van beide partijen. Drachtster Boys kreeg in de 45e minuut de kans om te scoren na twee gele kaarten voor spelers van Golden Oldies. Na een mooie pass van Roel de Jong scoorde Pieter Freek de Bruin 7-6 en in dezelfde minuut scoorde Lars Boonstra 7-7 na een schot op goal. Hierna schoot Lars Boonstra op de paal en kreeg Golden Oldies nog een grote kans  maar het bleef 7-7. Drachtster Boys bleef erin geloven en dertig seconden voor het einde haalde Lars Boonstra de trekker over: 7-8. Na een moeizame, fysieke wedstrijd werd er toch gewonnen door Drachtster Boys.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors