Zaalheren winnen eenvoudig

DRACHTEN – Voor Drachtster Boys zaalheren leek er op papier een moeilijke wedstrijd te wachten. Nr. 2 Udiros uit Nieuwehorne kwam op bezoek. Maar papier en praktijk willen nogal eens verschillen.

 

Udiros, normaliter op de woensdagavond spelend, kwam met slechts 1 wissel naar Drachten en liet dus het spel over aan Drachtster Boys. Drachtster Boys had een volle bank en dus legde Drachtster Boys direct het tempo hoog en Udiros, logischerwijze, speelde behoudend en wachtte op de foutjes van Drachtster Boys.

 

Beide teams kregen zodoende ook de kansen. Drachtster Boys wel even meer, maar was nog niet scherp in de afronding. Udiros kwam ook een enkele keer goed door, mede omdat achterin bij de Boys niet goed werd opgelet. De kansen van Drachtster Boys waren van Rik Pietersma net over, Sander Postma schoot op de vuisten van de doelman en Roel de Jong schoot net naast. Pas na ca 13 minuten viel het 1e doelpunt. Uit een wat onoverzichtelijke situatie belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Sander Postma die eenvoudig kon binnentikken. Nadat Pieter de Bruin vervolgens nog een keer naast schoot was hij kort daarna wel twee keer succesvol en zette daarmee de Boys op een riante 3-0 voorsprong. Daarna liep de keeper van Udiros slordig en onnodig op tegen een gele kaart na hands. Wat zij daarna ten tonele voerden had weinig meer met voetbal te maken. De situatie werd allemaal maar wat lacherig afgemaakt, dit tot ergernis van Drachtster Boys en de scheidstrechter. Drachtster Boys profiteerde niet van de man-meersituatie.

 

Geen zin

Na rust leek Udiros nog even te willen aanzetten, maar toen vrij vlot de 4-0 van wederom De Bruin viel was de strijd wel gestreden. Fabian Til scoorde vervolgens de 5-0, waarna Drachtster Boys ook tegen een gele kaart opliep. Udiros profiteerde. Uit een vrije trap van Roel de Jong kwam Pieter de Bruin prima ingelopen: 6-1, al werd hem ook weinig in de weg gelegd. Het was duidelijk dat Udiros er geen zin meer in had. Het gevolg was dat het eigenlijk een oersaaie wedstrijd werd. Drachtster Boys wilde wel, hield het tempo redelijk hoog en kreeg legio kansen om de score naar dubbele cijfers te tillen. Dat slaagde niet. Alleen Fabian Til vond nog eenmaal het net. Met nog een kleine twee minuten te gaan kreeg een speler van Udiros (terecht) een gele kaart. Na ca een halve minuut liep hij naar de spelersbank toe. De scheidsrechter legde het spel stil om de speler alsnog te manen op de stoel plaats te nemen. Door de houding en bewoordingen besloot de scheidstrechter alsnog tot een tweede geel, en dus rood. Tergend langzaam ging de speler de hal uit. Er werd nog even gespeeld, toen maakte de scheidsrechter een einde aan een eigenlijk walgelijke vertoning van Udiros.

 

Drachtster Boys 3 punten rijker en een verbetering van het doelsaldo. Men stijgt naar de 6e plaats en komt dus wat steviger in de middenmoot. Udiros mag zich wel eens bedenken omtrent dit gedrag. De wijze waarop men vanavond in het veld stond was verre van serieus te noemen.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors