De competitiestart van Vrouwen 1

Je kunt een wedstrijdverslag van één wedstrijd doen, maar je kunt ook meerdere wedstrijden in éen verslag doen. Dat deed leider Klaas Elzinga van Vrouwen 1. De competitiestart van Vrouwen Veld 1 kent ups en downs.

 

21 september

We begonnen met een uitwedstrijd, de derby tegen het altijd lastige Oerterp. Vorig jaar was het in een prachtige uitwedstrijd 4 -4 geworden, er gebeurde toen van alles in zowel positieve als negatieve zin. We hadden dit keer weinig fitte speelsters en gelukkig wilden Marah & Allison van MO-17 meedoen. De wedstrijd begon wat heen en weer, we waren wel beter, maar hun hadden ook een paar uitvallen en toch kwamen we op een verdiende 1-0, doordat Angela bij een corner voor de tegenspeelster dook en de bal binnen schopte. Daarna ging de tegenstander via links in de aanval, hun aanvaller liep buitenspel en onze vlagger gooide de vlag omhoog echter de scheids negeerde tot grote verbazing de vlagger en ook na zijn toekenning van de goal kwam hij niet bij de vlagger om zijn verhaal te horen, heel vreemd, maar oké. Hierop stapte Drachtster Boys van het veld, maar na een moment van heen en weer gebabbel werd er besloten toch door te gaan.
We kwamen in de tweede helft na weer sterk spel en vele kansen op 1-2. Door een mooie pass van Esther werd er door Danielle keurig afgemaakt. Oerterp liet het er echter niet bij zitten en ging sterk in de aanval, kreeg goede kansen en uit een corner kwam door een fout van ons de 2-2, door de druk verdedigden we namelijk in de 16 meter door het midden uit en ja dat werd gelijk afgestraft.

 

28 september

Thuis tegen Drachten, net als tegen Oerterp een derby en dat werd het ook in de soms stromende regen. We zaten weer lekker in de wedstrijd, kregen kansen en kwamen via Esther keurig 1-0 voor, maar Drachten maakte na een half uur spelen gelijk. Het bleef een derby en de scheidsrechter stuurde de 2e helft een iets te verbale speler van Drachten er voor 10 minuten uit, echter Drachten hield ondanks ons goede spel keurig stand. We hadden weer een aantal gastspelers mee en 1 daarvan was Evelien, die kreeg een gestrekt been vol op haar enkel en moest er uit. Ook werd de speelster die dat deed voor 10 minuten weggestuurd. Toen werd het wel verdiend 2-1, maar de laatste minuten maakten we weer een fout in ons strafschopgebied en gaven we de 2-2 weg. We maken het liefst geen fouten , maar fouten maken hoort ook bij het spelletje. We hadden weer een punt, vooraf had ik ervoor getekend, maar nu was het toch een teleurstelling, maar aan de andere kant maakte het me wel trots hoe positief onze meiden waren en hoe mooi er net als tegen Oerterp werd gevoetbald en gestreden.

 

Woensdagavond 9 oktober

Uit tegen WTTC VR2 uit Terwispel, we begonnen als eerbetoon aan Roel Gjaltema met een minuut stilte, heel respectvol en heel stil…. Maar toen het fluitje om te beginnen…. en hoe begonnen we, bij ons 1e balbezit was het al raak, na door goed doorzetten van haar, scoorde Jessica gelijk de 0-1 en tien minuutjes later de 0-2. Het veldspel van ons was goed, we kregen kansen maar er speelden een paar niet zo goed als we gewend zijn. Dat hoort er ook gewoon bij en is geen ramp, het lukt bijna niemand een seizoen lang alleen maar top te spelen. Maar ja, als je zelf niet scoort……doet de tegenstander dat en ….. gelukkig in hun eigen goal, 1 van de tegenstandsters maakte hands en daar schrok ze zo van dat ze gelijk de bal in eigen doel schopte. Hierna maakte Esther nog 1-4 en de tegenstander 2-4.
De eerste 3 punten binnen en dank aan de scheids van hun die de wedstrijd goed aanvoelde, bij blessures over en weer stopte en daarnaast ook erg goed floot.

 

Zaterdag 12 oktober

Thuis tegen Oosterstreek werd het een dikke uitslag, de tweede winstpartij waarbij alles gewoon lukte, na de 3 en 4-0 bleven we overspelen en werd het uiteindelijk 8-0.
En………Drachtster Boys Vrouwen 1 is koploper, wij staan 1e!!!

 

Zaterdag 26 oktober

Uit tegen Delfstrahuizen werd het een aparte wedstrijd door de erg harde wind, door goed verdedigen en mooie passing vanaf het middenveld naar de voorhoede werd het goed afgemaakt, een verdiende 3-5 overwinning.

 

Zaterdag 2 november

Thuis tegen De Blesse, nadat onze trainer en leider elk een jeugdwedstrijd hadden gefloten, kon ons eigen potje beginnen. 2-0 winst in een niet hoogstaande pot, maar weer drie punten en weinig tot geen kansen weggegeven, dus Rineke had weer de nul. Dikke prima, 3 punten.

 

Zaterdag 18 november

Uit tegen Aengwirdum. 3-2 verloren…..Ja, dat is weer eens wat anders en hoe gaan we daar als jong team mee om?? Wat er dan bij enkelen gebeurt ?? Daar word je als team niet sterker van, maar dit is met z’n allen besproken en blijft binnen het team. De tweede helft was in ieder geval beter. We wilden punten halen en winnen en we hadden op het laatst de tegenstander aardig onder druk en ook werd de aansluittreffer, de 3-2 door ons gescoord…. De laatste 10 minuten hielden we ze onder druk, maar helaas geen goals meer, dit keer ook geen lucky treffer. Tuurlijk wil je als sporter altijd winnen, maar kijk eens naar vorig jaar rond deze tijd, toen stond we er als Vrouwen 1 een stuk minder voor en kijk nu eens, 7 wedstrijden 14 punten, we hebben 2 gelijkgespeeld tegen goede ploegen en 4 keer winst behaald.

 

Door vele korte blessures, maar helaas ook langdurige blessures van Lisa, Janine en Rianne hadden we gastspeelsters nodig. Marah, Allison, Jolijn, Aukje, Evelien, Senda en Marije bedankt voor jullie meespelen. Laura, bedankt dat je weer aan het vlaggen bent en geblesseerden veel sterkte met het vervolg en voor de rest meiden blijf fanatiek met trainen en heb vertrouwen in jezelf en het team, dat hebben Patrick en ik in ieder geval zeker.

webshop-drachtsterboys

Twitter @DBdames1veld

Onze sponsors