Geweldige wedstrijdmentaliteit Vrouwen 1

URETERP - Met koud maar mooi weer en een prima warming up onder leiding van trainer Patrick Bouwmeester gaat de wedstrijd van start. Oerterp gaat voortvarend uit de startblokken, wij komen onder druk en het is voor ons alleen maar tegenhouden maar dat doen we goed en ook onze keepster Ebelien de Haan pareert een paar schoten uitstekend.

 

Maar dan een duel in de 16-meter waar de scheidsrechter aan Oerterp een penalty geeft, 1-0. Oerterp blijft sterk doorgaan en weer een situatie in de 16, een schot op onze goal waarbij de speelster van ons de rug naar de bal keert en het schot geheel onbewust op de elleboog krijgt. De scheids fluit weer voor een penalty, dit keer een zeer discutabele, maar het staat 2-0. We geven wat kansjes weg, maar creëren zelf ook kansen waaruit Esther Bijlstra keurig de 2-1 maakt. Ze komt alleen voor de keeper, blijft rustig, kijkt en schuift de bal beheerst in de vrije hoek. Dan raken we eerst onze middenveldster Liza v/d Werff kwijt (Lotte Rijpkema komt er in) en daarna raakt onze spits Jessica Lageveen in een duel geblesseerd aan haar enkel, maar gelukkig mogen wij doorwisselen en komt Irma Til op Jessica haar plek.

 

Verjaardag

Na nog wat wisselingen komt Esther midmid en die begint aan een solo, loopt drie speelsters voorbij en schiet, de keepster redt knap maar heeft de bal niet klem en Irma Til tikt op haar verjaardag de 2-2 binnen. Iedereen juicht en de spirit is goed. Oerterp begint de draad weer op te pakken en blijft de vrije man zoeken. Dan een domper, een duel op het middenveld waarbij de scheids aan een speelster van ons de rode kaart geeft voor een natrappende beweging. Zelf heb ik het moment niet gezien, maar helaas is er bij ons niveau geen VAR aanwezig want ik had het graag teruggezien. Na twee penalty’s en een rode kaart zijn de speelsters tot in de tenen gemotiveerd, maar kunnen we overeind blijven met 10 speelsters?? Patrick schakelt gelijk, zet Irma naar de midmid en we gaan met twee snelle spitsen spelen; Lisa vd Vaart en Janine Elzinga. De verdediging met Bente Vredevoort, Ilse van der Veen, Jildou Kijlstra en Narin Brim staat erg goed en ook geven Maud Rijpma en Eva Fousias geen ruimte weg en vechten we als team voor elke meter, toch maakt Oerterp de 3-2.

 

Jessica voelt zich weer fitter en is inmiddels terug in het veld, gaat op rechts er door, snijdt naar binnen en speelt keurig af naar de tweede paal waar Lotte de bal binnen trapt, het is 3-3. Iedereen ontploft van de spanning en gaat weer vol door. We staan met tien man, maar geven weinig kansen weg. Onze vrouwen klappen er bovenop en motiveren en helpen elkaar fantastisch. We krijgen een vrije trap  mee, welke wordt doorgekopt door een speelster van Oerterp en Janine staat vrij voor de goal, had de hoek al uitgezocht maar wordt afgevlagd voor buitenspel. Toch de vlagger van hun even vragen waarom. Hij dacht dat een speelster van ons doorkopte en bood zijn excuses aan. Hij vlagde voor de rest keurig, dus ja, kan gebeuren en hij zegt sorry, dus t is niet anders, hoort er ook bij.

 

Geweldige uitslag

De wedstrijd gaat door met nog zo’n 2 minuten te gaan,  Bente Postma krijgt de bal op rechtsmidden, stuurt met een zuivere pass Jessica de hoek in, die ziet Janine vrij staan en die knalt de bal in het dak van de goal. We staan met 10 man 3-4 VOOR. Er komen 4 extra minuten bij en Oerterp krijgt een paar corners, de laatste daarvan breekt ons op, 4 speelsters knallen bovenop elkaar, de bal ligt vrij en 1 van Oerterp schiet vanaf 3 meter op goal, maar er ligt van ons al 1 voor dat schot, de bal ketst af en komt bij een andere speelsters van hun en die maakt de 4-4. We hadden bijna gewonnen maar achteraf was dit met 10 man natuurlijk een geweldige uitslag. Vanuit meerdere ouders en het publiek kwam de opmerking dat we trots op de meiden mochten zijn en dat zijn we als trainer en leider zeker. Bovenal moeten de speelsters ook TROTS op hun zelf zijn dat ze weten dat ze dit zelf  kunnen en ook als team kunnen, want elkaar zo helpen en spelen met zo’n motivatie, passie en drive is geweldig om te zien. Een betere teamprestatie als dit kan bijna niet. Meiden bedankt voor deze fantastische (te) spannende middag.     

webshop-drachtsterboys

Twitter @DBdames1veld

Onze sponsors