Vrouwen 30+, Plezier en Succes

DAMWOUDE - Het is al jaren een gewoonte, dat de vrijdagavond gebruikt wordt door Drachtster Boys, om 30+ leden te laten trainen. Deze 30+ categorie benut de vrijdagavond om een balletje te trappen.  Zo is er ook de groep Vrouwen 30+. Iedere vrijdagavond om 19.30 uur zoeken ze het veld weer op om op een ontspannen manier lekker in beweging te zijn. Plezier staat voorop en iedereen presteert naar eigen kunnen. Met een speciaal trainingsprogramma wordt gewerkt aan techniek, inzicht, fitheid en vooral plezier in het voetballen.


De huidige groep bestaat uit vrouwen met een lange voetbal geschiedenis en vrouwen die nog maar pas begonnen zijn. Tot de zomer van 2015 werd er alleen getraind op de vrijdagavond. Tijdens de afsluiting van het seizoen 2015 werd er voorgesteld om het eens te gaan proberen in de “vrijdag 7x7 Vrouwen 35+ competitie”. Er werd een oefenwedstrijdje gepland tegen een MB team van Drachtster Boys. Tot ieders verrassing werd deze wedstrijd gewonnen door de “oudere dames”. Er bleek voldoende belangstelling te zijn om aan een avontuur te beginnen. Snel werden wat 3e hands shirts geregeld bij de club en in september 2015 was de deelname aan de competitie een feit. In een competitie met 3 andere teams werd in 4 speelronden de competitie gespeeld. Elke speelronde werd gespeeld bij een van de deelnemende clubs met 3 wedstrijden van 20 minuten op een avond.

De najaar competitie van 2015 werd afgesloten met een verdiende 2e plaats. De nummer 1 was nog echt een maatje te groot. Een “noest” en zeer ervaren team van MKV 29 uit Leeuwarden. De vrouwen van Drachtster Boys hadden de smaak van competitievoetbal te pakken en deden allemaal hun best om als team te groeien. De winterstop duurde velen te lang, zo gretig waren ze.  De groeiende inzet en teamgeest zorgden er voor, dat het team flinke stappen kon maken en zo gebeurde het, dat in de voorjaar competitie van 2016 het kampioenschap werd behaald.

Dit keer was weer MKV 29 een geduchte tegenstander. Maar met goed voetbal en tomeloze inzet werd MKV 29 nu wel verslagen.  In de zomer van 2016 rommelde de KNVB met de teaminschrijvingen. Het resultaat was, dat de dames per ongeluk werden ingeschreven in de 18+ competitie. In deze 7x7 competitie moesten ze het opnemen tegen teams met alleen maar jonge meiden. De meesten  de helft jonger dan de Vrouwen 30+. Dat beloofde een zware competitie te worden, maar het liep anders. Met goed voetbal werden de “jonkies” op alle fronten verslagen. Het kampioenschap van de najaar competitie 2016 werd eenvoudig behaald.

 

We gaan voor de Triple

Met die woorden startten de dames het voorjaar seizoen 2017.De club had inmiddels het juiste inschrijfformulier gevonden en schreef het team in als Vr30+1. Torenhoge ambities bij de dames, maar de schrik zat er even goed in, toen bleek, dat er 5 teams ipv 4 teams in de competitie zaten. Dat betekende 5 speelronden en 4 wedstrijden op een avond. Pfff als dat maar goed komt, was de gedachte van de trainer.

0402 vr30 plezier success1

Het team werd ingedeeld in de 1e klasse 7x7 Vrouwen 30+ (vrijdag) Inmiddels spelen de Vrouwen 30+ in de voorjaar competitie van 2017. Weer een leuke competitie. De trainer had zich om niks zorgen gemaakt. Nou ja op wat spierpijn en een enkele tegenspartelende  knie na loopt het geweldig. Op 31 maart werd de 3e speelronde gespeeld in Damwoude bij VV de Walden. Met slim en goed voetbal spelen de dames iedere keer de wedstrijden, met als resultaat, dat ze nu ongeslagen op de 1e plaats staan.

0402 vr30 plezier success3

De voorsprong op de nummer 2 bedraagt “17” punten. Dat kan bijna niet meer fout gaan met nog 2 speelronden te gaan. De kans is levensgroot, dat “De Triple” inderdaad gehaald gaat worden. De Vr30+1 spelen op 21 april in Buitenpost en op 12 mei in Kollumerzwaag. Het team regelt alle zaakjes zelf (iedereen doet mee) en dat maakt, dat het een gezellig team is waar het enthousiasme en plezier van afspat.

Zo zie je maar, dat plezier in het voetballen ook nog tot succes kan leiden!!!

0402 vr30 plezier success2

webshop-drachtsterboys

Twitter @DBdames1veld

Onze sponsors