vrouwen 1 verzuimt afstand te nemen van de onderste regionen

LEEUWARDEN - De zespuntenwedstrijd tegen FVC werd uiteindelijk met 3-3 gelijk gespeeld en daar moesten de dames vrede mee hebben. Door deze uitslag bleven de dames onder in de middenmoot staan met 1 wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten.

 

Teamfoto vrouwen 1 kopieZaterdagmiddag moesten de dames van Drachtster Boys onder een stralende zon de strijd aan gaan met FVC. De thuiswedstrijd werd nog gemakkelijk met 7-0 gewonnen, maar dat zegt niks in deze klasse. De bovenste vier ploegen steken er bovenuit en van de rest kan iedereen van elkaar winnen.

 

Drachtster Boys probeerde veel druk te zetten op de verdediging van FVC, maar doordat er niet goed doorgedekt werd, konden de dames van FVC hier regelmatig goed onderuit voetballen. Toch werden er veel kansen gecreëerd door Drachtster Boys, echter werden deze door slordige passing en aanname van de bal niet benut.

 

FVC kwam dan ook op voorsprong na niet goed druk zetten van de gasten. Voor rust repareerden de Drachtsters de schade via individuele acties van Annie en Sieta. Dus werd er met een 1-2 voorsprong gerust.

 

Meer druk

In de rust werd besproken hoe de dames het in de tweede helft beter konden doen. Er werd meer druk uitgeoefend op FVC, maar die bleven goed voetballen. Dit resulteerde vlak na rust in een toevalstreffer. Een hoge bal die vanaf eigen helft heel hoog naar voren werd geschoten en door de wind gedragen werd, stuiterde tussen de laatste vrouw en de keepster van Drachtster Boys in. Rineke probeerde al grabbelend de bal nog tegen te houden, maar dit lukte haar niet. Vlak daarna werd er niet goed druk gezet rond het strafschopgebied bij Drachtster Boys en een spits van FVC kon de bal bekeken over de kansloze Rineke heen lepelen en zo stond het opeens 3-2 voor FVC.

 

Drachtster Boys viel met man en macht aan en probeerde weer gelijk te maken. Er werd 1 op 1 gespeeld en Froukje kwam naast spits Annie te spelen. Uiteindelijk bezweek de verdediging van FVC en Annie kon haar tweede van de middag te maken en de eindstand van 3-3 op het bord te zetten.

 

Door dit resultaat blijven de dames van Drachtster Boys boven de streep staan. Komende zaterdag komt Balk het Drachtster Bos bezoeken, de wedstrijd begint om 14.30 uur.

webshop-drachtsterboys

Twitter @DBdames1veld

Onze sponsors