Vrouwen 1 doet goede zaken tegen Zeerobben

DRACHTEN - Afgelopen zaterdag deden de dames van Drachtster Boys Vr1 goede zaken op weg naar aansluiting met de middenmoot. Concurrent Zeerobben werd met 4-1 verslagen. De uitslag doet vermoeden dat het een gemakkelijke wedstrijd was, maar de waarheid vertelt een ander verhaal. Door deze uitslag stijgen de dames naar een 8e plaats.

 

Teamfoto vrouwen 1 kopieIedere week is het weer vechten voor de punten om aansluiting bij de middenmoot te houden. In de eerdere wedstrijd in Harlingen lieten de dames zich afbluffen op strijd en passie, dus de dames waren gewaarschuwd. Zeerobben speelt enthousiast en opportunistisch en met veel fysiek geweld. Aan de scheidsrechter dus te bepalen hoeveel hij door laat gaan. Daar had Drachtster Boys het lastig mee.

 

Voetballend waren de dames beter dan Zeerobben. Na een half uur profiteerde Zeerobben na slordig balverlies en het daarna geen druk zetten van Drachtster Boys. Een schot vanaf 15 meter betekende de 0-1. Vlak daarna kreeg Zeerobben zelfs een “dubieuze” strafschop mee, echter werd deze op de paal geschoten. Drachtster Boys bleef de bovenliggende partij en dit leverde vlak voor rust door middel van Annie Postma de 1-1 op.

 

In de rust werd doorgenomen waar onze kansen zouden moeten liggen. Ook na rust was Drachtster Boys de bovenliggende partij, echter loerde Zeerobben op de counter en zo lang het 1-1 blijft is dit heel link. Zeerobben kreeg dan ook de beste kans, maar Sieta kopte de bal weg uit de doelmond. De kansen die Drachtster Boys kreeg bleven onbenut. Totdat helaas een speelster van Zeerobben moest uitvallen met een hoofdblessure en Zeerobben door moest met 10 dames. Toen was het verzet snel gebroken. Al snel brak Wietske “Ibrahimowiets” Akkerman de ban voor Drachtster Boys, de sterk invallende Marike Tolsma deed ook een duit in het zakje. En wederom Annie mocht het slotakkoord geven.

 

Door de 4-1 eindstand stijgen de dames van Drachtster Boys een paar plaatsen en staan op een veilige positie. Het is een rare competitie. Als je twee keer wint sta je vijfde en als je twee keer verliest kun je zo maar onderaan staan. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen FVC Vr1

webshop-drachtsterboys

Twitter @DBdames1veld

Onze sponsors