Vrouwen spelen gelijk tegen Bolsward

DRACHTEN - De dames van Drachtster Boys dienden afgelopen zaterdag al weer aan te treden voor de competitie. De returnwedstrijd thuis tegen Bolsward stond op het programma.

 

Bolsward is een club met ambities. Dit jaar is handhaving de doelstelling.  Dit lijkt te slagen met een voorlopige vierde plek,  maar komend seizoen wil men hoge ogen gooien in Bolsward. Onze dames knokten zich naar een verdienstelijk gelijkspel.

 

In de ijzige kou streden de dames van beide teams een fysieke strijd. Deze wedstrijd moest blijken of de dames van Drachtster Boys geleerd hadden van de eerdere ontmoeting die in een 0-3 nederlaag eindigde. Met een iets verdedigende strategie werd de strijd aan gegaan met de gasten uit Bolsward. Al snel bleek dat niet de best voetballende ploeg zou winnen, maar de ploeg die meeste strijd zou leveren. Normaal gesproken speelt Bolsward bijna al hun competitiewedstrijden op kunstgras, maar nu moest er op het zware D-veld de strijd aan gegaan worden.

 

Waar onze dames de strijd aan gingen, liet Bolsward zich af en toe af bluffen. De meeste duels werden gewonnen door Drachtster Boys, waar Bolsward in de counter gevaarlijk werd. Beide teams hadden al snel het houtwerk geraakt, toen Drachtster Boys op voorsprong kwam. Een mooie aanval door het midden werd na een mooie pass van Sieta afgerond door Lutske.

 

Fysiek gevecht

In de rust werd aangegeven dat we moesten blijven strijden voor iedere meter en daar waar we konden proberen te voetballen om tot score te komen. Zoals verwacht kreeg Bolsward in de tweede helft meer de overhand, waarbij vooral de lange bal gehanteerd werd. Drachtster Boys stond onder druk en probeerde te counteren om kansen te creëren. Dit slaagde niet goed, want de dames kregen het eigenlijk niet voor elkaar om een goede aanval op de mat te leggen.

 

Bolsward kwam na een kwartier in de tweede helft op 1-1. Na een mooie aanval over rechts werd de voorzet bij de eerste paal goed binnen gekopt. De 1-1 leidde tot een fysiek gevecht, waarbij de scheidsrechter consequent veel door liet gaan. Soms vroegen de speelsters en begeleiding zich af of er niet teveel toe gelaten werd. Maar de scheidsrechter was consequent naar beide kanten toe en niet te vermurwen.  Keepster Rineke moest nog een keer handelend optreden bij op een schot op goal. Wietske en Lutske kregen nog een kleine kans, maar dit leverde ook niks op. De wedstrijd kabbelde naar zijn eind en eindigde in een 1-1 gelijkspel.

 

In de komende drie wedstrijden spelen de dames tegen concurrenten en kunnen ze laten zien dat ze in de 3e klasse thuis horen. Te beginnen zaterdag uit tegen Lycurgus 2. Beiden hebben evenveel punten alleen Drachtster Boys heeft een wedstrijd minder gespeeld. 

webshop-drachtsterboys

Twitter @DBdames1veld

Onze sponsors