Vrouwen 1 verliezen tegen koploper

DRIESUM - Afgelopen speelden de dames van Drachtster Boys Vr1 uit tegen koploper VIOD Vr2. Afgaande op de goede trainingsweek was er hoop op een stunt. De dames kwamen echter bedrogen uit. VIOD won terecht met 4-1 en behield de koppositie.

 

Teamfoto vrouwen 1 kopieDit jaar staat in het teken van handhaven en leren. Afgelopen zaterdag ondergingen de dames van DB weer een mooi leermoment. Afgaande op de twee trainingen voorafgaand aan de wedstrijd mochten de dames hopen op een stunt. Met hoge inzet en beleving werden de beide trainingen afgewerkt. Immers als je tegen de koploper speelt, moet je qua inzet en beleving meer brengen dan een beter voetballend team.

 

Aan beide aspecten lag het niet zaterdag, voetballend hadden de dames het zwaarder. VIOD vr2 is de terechte koploper tot nu toe, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse en de ambitie is om zo snel mogelijk terug te keren. VIOD kwam al snel op voorsprong, de dames van DB verdedigden af en toe “naïef” op 1 lijn en als de druk naar voren dan niet goed is kan de tegenstander de lange bal achter de defensie neerleggen. En dit gebeurde vaak in de eerste helft.

 

Hierdoor werd VIOD heel gevaarlijk. Het is dat keepster Rineke in bloedvorm was, anders was de ruststand van 2-0 hoger geweest. In de rust werd er aangegeven dat het druk zetten beter moest, maar meteen na de aftrap werd wedstrijd door VIOD in het slot gegooid. Zonder dat DB de bal aangeraakt had, stond de 3-0 op het bord.

 

Na een uur werd de tactiek van 4-3-3 omgezet naar 4-4-2 Hiermee creëerde DB iets meer zekerheid achterin en voorin iets meer vrijheid. Uit deze situatie maakte DB de mooiste goal van de wedstrijd. Een dieptepass van Alberta werd door Annie op waarde geschat. Annie zette voor en Lutske volleerde de bal met links bij de eerste paal binnen. In de blessure tijd kopte VIOD vanuit een vrije trap nog wel de 4-1 binnen. Hierdoor won VIOD verdiend en waren de dames van Drachtster Boys weer een les rijker.

 

Komende zaterdag spelen de dames hun laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen MKV ’29 Vr1.

webshop-drachtsterboys

Twitter @DBdames1veld

Onze sponsors