Hardwerkend Vrouwen 1 pakt volle winst in Leeuwarden

LEEUWARDEN - Drachtster Boys dames 1 behaalt in een zwaarbevochten wedstrijd de eerste uitoverwinning van het seizoen. Blauw Wit ’34 Vr1 werd op eigen veld met 0-1 verslagen. Hierdoor staat DB stevig in de middenmoot.

 

Teamfoto vrouwen 1 kopieOp een winderig sportpark Wiarda in Leeuwarden werd de wedstrijd Blauw Wit ’34 Vr1 – Drachtster Boys vr.1 gespeeld. Van tevoren werd er gedroomd over een stuntje op een tegenstander die 7 punten boven DB stond. Een straffe wind in de lengte over het veld bleek een behoorlijke invloed te hebben deze middag.

 

Zaak voor DB was om deze wedstrijd met overtuiging te beginnen. Daar waar Blauw Wit ’34 de beste kansen kreeg bleek DB wat beter met de kansen om te gaan. Blauw-Wit faalde meerdere keren oog in oog met Rineke, DB slaagde er dmv van Annie wel om voor rust te scoren. Annie speelde zichzelf rechts in het strafschop gebied vrij en schoot de bal beheerst in de verre hoek van de goal.

 

In de tweede helft ontspon zich een soort pupillenwedstrijd. Mede door de harde wind werd het speelveld steeds kleiner. DB kon de bal maar moeilijk bij de voorwaartsen krijgen en stond daardoor de hele tweede helft met de rug tegen de muur. De verdedigende partij is vaak in het voordeel op een klein speelveld. Blauw-Wit kon er maar moeilijk doorheen voetballen.

 

DB kreeg nog wel 2 mooie kansen om de wedstrijd te beslissen, maar Déan en Rebecca konden beiden de trekker niet overhalen. Tegen het einde van de wedstrijd nam Blauw-Wit de nodige risico’s om toch nog tot scoren te komen. Dit leverde nog wat hachelijke momenten op voor de goal van DB, maar uitblinkende keepster Rineke hield haar doel schoon. De dames werkten zich allemaal een slag in de rondte en dat bleek uiteindelijk voldoende voor de zwaarbevochten 0-1 overwinning.

 

Door dit resultaat staat Drachtster Boys vaster in de middenmoot. Volgende week zaterdag spelen de dames om 14.30 uur thuis tegen Stiens Vr.2.

webshop-drachtsterboys

Twitter @DBdames1veld

Onze sponsors