Het tweede draait verdienstelijk in hoofdklasse

Na de promotie van afgelopen seizoen naar de hoofdklasse draait Drachtster Boys 2 verdienstelijk mee in de Hoofdklasse van de reserve elftallen.

 

Dit seizoen komt het 2e elftal van Drachtster Boys uit in de hoofdklasse van de reserve elftallen. Dit betekent dat alle topamateurverenigingen een bezoek krijgen van dit elftal. Het elftal bestaat uit een kern van 7 tot 8 spelers die al jaren samen spelen en een groep van wat jongere talenten die in het verleden in de hogere jeugdteams gespeeld hebben. Aangevuld met spelers, die op de zaterdag buiten de boot bij het eerste vallen, strijden ze iedere zaterdag voor de drie te verdienen punten. Dit leidt soms tot mooie uitslagen en dan weer tot onnodige nederlagen. En dat zegt veel over dit elftal. Het elftal is jong en niet heel ervaren en mag dan ook fouten maken. Daar waar overwinningen op Flevo Boys, Urk en Harkemase Boys tot de verbeelding spreken, leveren nederlagen tegen Noordscheschut en de Weide (toen we in een goede fase zaten) gemengde gevoelens op.

 

Het elftal bestaat uit jonge jongens die nog veel moeten leren. Bij de tegenstander spelen over het algemeen altijd wel 2 of 3 routiniers die de lijnen uit zetten. Bij dit elftal moeten de spelers dit zelf oplossen. Dus dit betekent dat de spelers snel volwassener moeten voetballen dan dat je dit aan de hand van een paar routiniers kunt doen. En daar ligt een mooie uitdaging voor de vijfkoppige staf van het tweede.

 

Vooralsnog lukt dit alleraardigst. Met een verdienstelijke negende plaats werd de winterstop aangevangen. Door het koudefront dat over Nederland raasde was de voorbereiding op de 2e seizoenshelft niet ideaal. Gelukkig hebben we op één van de avonden dat er niet getraind kon worden een spinningles kunnen volgen bij het Bewegingscentrum in Leeuwarden. Het tweetal oefenwedstrijden tegen het Oeverzwaluwen van Jan Willem Zwart en vv Drachten 2 werd gewonnen.

 

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd tegen Noordscheschut op het programma. Drachtster Boys wilde revanche nemen op de eerder geleden nederlaag van 1-0, die tot stand door een tegendoelpunt in de blessuretijd. Na zes minuten spelen stond het team 0-1 achter. Na een minuut of twintig spelen begon de voetbalshow. Drachtster Boys begon steeds beter te spelen en Noordscheschut raakte steeds gefrustreerder door de in hun ogen discutabele beslissingen van de scheidsrechter van dienst. Drachtster Boys stond met de rust met 3-1 voor(doelpunten van Stefan, Michel en Rob). In de tweede helft was er maar één ploeg die voetbalde. Al snel werd de 4-1 door Rob gemaakt en Noordscheschut ging 1 op 1 spelen. Hier werd gretig van geprofiteerd. Rob 2x en Marin 2x scoorden en brachten de uiteindelijke stand van 8-1 op het scorebord. Daarmee neemt het elftal afstand van de onderste regionen. Flevo Boys is de komende tegenstander en zij zullen gebrand zijn om de 5-0 nederlaag eerder dit seizoen te repareren.

 

De thuiswedstrijden worden altijd om 12.15 uur gespeeld, wellicht een mooie kans om een keer te komen kijken bij deze talenten.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors