Drachtster Boys 2 sluit kampioensjaar zonder enige thuisnederlaag af

DRACHTEN - Na de bekernederlaag vorige week tegen Harkemase Boys (2-1) stroopten de mannen van DB2 nog eenmaal de mouwen op om de succesreeks winnend af te sluiten. Dit moest gebeuren tegen Buitenpost. In het eerste treffen van deze beide ploegen in Buitenpost scoorde Stefan Bolt in de laatste minuut de enigste treffer. Achteraf blijkt dat dit een heel belangrijk doelpunt is voor het behalen van het kampioenschap.

 

Zaterdag in de laatste wedstrijd van dit seizoen begon Drachtster Boys ietwat onwennig te voetballen. Het cliché zegt dat een ploeg na het behalen van kampioenschap worden, verslapt. Misschien was dit op het 1e half uur onbewust van toepassing op het spel van de Drachtsters. Want Buitenpost was geen schim van het team waar dus in oktober nipt van werd gewonnen. Niet dat er niet werd gestreden, integendeel. Het wilde gewoon even niet bij DB2. Na het missen van de opgelegde kans door Zeb Tjie a Njiem in de 26e minuut scoorde Sander Postma 2 minuten later met een kopbal de 1-0. Na deze treffer nam DB2 het heft steeds meer in handen. Op het middenveld werd geen millimeter weggegeven mede door de sterk spelende Marin Knezovic.

 

Onder prachtige weersomstandigheden werd de strijd opnieuw opgepakt. In de 62e minuut maakte Zeb Tjie a Njiem met een soort lopje over de keeper de 2-0. Dit werd ook de eindstand.

 

Het kampioensjaar werd afgesloten met 48 punten. Van de 20 wedstrijden werden er 15 gewonnen, 3 gelijkgespeeld en 2 verloren. Opmerkelijk is dan er thuis nooit is verloren! Beide gelijkspellen werden wel thuis gespeeld. Tegen ACV en Harkemase Boys.

 

Na vorig jaar gedegradeerd te zijn maakt ons beloften team zich dus weer op voor de reserve Hoofdklasse. Het succesvolle trainersduo Marco Bolt en Giso Boelens geven voor het komend seizoen het stokje over aan hoofdtrainer Aziz Hussainali met Fokko Kuilman als assistent-trainer. Bertus Prins is weer de vaste grensrechter en Jan Pieter Akkerman is, met nog een kleine slag om de arm, als verzorger. Met Jelle de Groot weer als leider is nieuwe staf compleet.

 

Komende weken wordt er hard gewerkt aan het samenstellen van de selectie en de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors