Het tweede zet de zegereeks voort

DRACHTEN - Heel vaak verslapt een voetbalteam even na het behalen van het kampioenschap maar het beloftenelftal van onze club niet. Zij gaan gewoon door met scoren en het vervullen van hun sportieve plicht.  Het team heeft dan ook zaterdag jl. hun thuiswedstrijd tegen Broekster Boys 2 gewonnen met 5-2.

 

De uitwedstrijd in de 1e competitiehelft tegen de club uit Damwoude was de slechtste wedstrijd tot nu toe van DB2 en er was dus wat recht te zetten. Die motivatie resulteerde reeds in de 3e minuut tot een goal van Marin Knezovic. Het duurde nog tot de 27e minuut dat Jurjen de Groot de 2-0 maakte en 4 minuten later scoorde Stefan de 3-0. Vlak voor rust kregen de Drachtster een penalty mee die helaas gemist werd omdat Djinn Keegstra uitgleed bij het nemen van deze strafschop.

 

Maar zoals dat het hele seizoen het geval is, werden de mannen van Marco Bolt en Giso Boelens hier niet warm of koud van. Want in de 54e minuut bracht Jurjen de Groot met zijn 2e goal in deze wedstrijd de voorsprong op 4-0. In de 64e minuut deed Broekster Boys wat terug door na een rommelige situatie voor het doel van de uitstekende keepende Klaas Talsma, 4-1 te maken.

 

Michel Weisser bracht na 78 minuten spelen de marge weer terug naar 4 goals: 5-1.  Maar deze voorsprong hield niet lang stand omdat de Damwouders 9 minuten voor het eindsignaal een strafschop verzilverden en de eindstand op 5-2 zetten.

 

Alweer een prima prestatie. De kanjers gaan zaterdag a.s. proberen de volgende stap te zetten naar de 2e hoofdprijs van dit seizoen. Het speelt dan in de kwartfinale van de beker tegen en bij Harkemase Boys 2. De beide derbywedstrijden in de competitie bleven dit seizoen doelpuntloos. De beloften zouden het fantastisch vinden wanneer er veel supporters af zouden reizen naar Harkema om hen te steunen in deze strijd.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors