Het tweede kampioen!

WINSUM (Gn) - Aangezien wij in een digitaal tijdperk leven zal de bovenstaande kop geen nieuws meer zijn. Binnen 10 seconden na afloop van de wedstrijd, is via de sociale media dit fantastische nieuws al wereldkundig gemaakt.

 

De schrijver van dit stuk, tevens leider, heeft na het optrekken van de alcoholische dampen 1 dag nodig gehad om het besef door te laten dringen van het feit dat wij echt kampioen zijn geworden. De ontlading was groot na een aantal spannende weken. Ons oorspronkelijk plan viel afgelopen week totaal in duigen omdat Bedum uit de competitie werd gehaald. Met als gevolg dat wij afgelopen zaterdag al kampioen konden worden terwijl wij rekening hielden met zaterdag 16 april.

 0411 tweede kampioen 02

Dus moest er in een heel kort tijdbestek veel zaken geregeld worden. Door de fantastische medewerking van het bestuur en de kantinecommissie hebben wij een prachtig kampioensfeest gehad!

 0411 tweede kampioen 01

Maar goed, om kampioen te worden moest er eerst wel gewonnen worden van Viboa 2 in Winsum (GN). Men zou kunnen denken dat er kampioensstress zou heersen binnen de groep, maar niets hiervan is waar. Tijdens de voorbespreking hamerden de beide trainers op het grote belang van deze wedstrijd maar dat wij vooral moesten genieten van deze hele periode. Dit hebben de kanjers zeer ter harte genomen en vervolgens was alleen maar sprake van een normale wedstrijdspanning. Dit, in tegenstelling tot de hoogspanning die de leider de hele wedstrijd parten bleef spelen….

 

Het wedstrijdverloop

Onder prachtige weeromstandigheden maar op een hobbelig veld startte de wedstrijd in Winsum (GN). Na even wennen opende Michel Weisser na 24 minuten de score. Terwijl Viboa hun defensie nog aan het reorganiseren was maakte Rob Feijen er 2 minuten later 0-2 van. Op zo’n moment denk je dan als staf dat je de wedstrijd dan gewoon uit gaat spelen maar door 2 ongelukkige momenten, een penalty tegen en een ongelukkige terugspeelbal stond het in de 42e minuut weer gelijk en begonnen we eigenlijk weer opnieuw.

 

In de rust was er totaal geen paniek bij de mannen. Het trainersduo Marco Bolt en Giso Boelens straalden een en al rust uit en wezen de mannen op een paar technische details, waardoor wij de wedstrijd weer in onze greep zouden krijgen. Hetgeen geschiedde. Bij aanvang van de 2e helft werd Jurjen de Groot er voor Rob Fijen ingebracht en Stefan Bolt kwam er in voor Marin Knezovic.

 Kampioensfoto 2015 2016

In de 48e minuut had Willem de Jong een grote kans om de Drachtsters weer op voorsprong te brengen maar stuitte op de keeper van Viboa. Het was direct al duidelijk dat de Drachtster beloften de wedstrijd weer naar zich toe wilden trekken wat in de 51e minuut resulteerde in een goal door Michel Weisser. Stand: 2-3. Bij de Groninger ploeg begon hierna de motivatie haarscheuren te vertonen en 2 minuten later bracht Willem de Jong de voorsprong op 2-4.

 

Na een prachtige assist van Stefan Bolt vanaf de linkerkant bracht Michel Weisser in de 61e minuut de stand op 2-5. Vervolgens werd Jurne Aardema ingebracht voor Jorrit de Graaf.

 

Vier minuten voor het eindsignaal werd Jan Pieter Akkerman (JP voor ingewijden) verruild voor Michel Weisser. Een emotionele wissel voor ons team. Want JP heeft aangegeven te moeten stoppen als actief voetballer. Na jarenlang blessureleed heeft hij dit besluit moeten nemen. Het hele seizoen maakte hij deel uit van de 2e selectie, hij was er altijd bij en had daardoor een hele positieve invloed op het team. Direct nadat JP het strijdtoneel had betreden dacht iedereen dat JP zijn voetbalcarrière af zou sluiten met een treffer. Na een lange run, recht op de keeper af, keerde de keeper met de zijn vingertoppen nog net de bal. Als de keeper zou hebben geweten wat voor emotionele waarde deze goal zou hebben, had de doelverdediger de bal vast door laten gaan. De 2-5 werd tevens de eindstand.

 

Na het eindsignaal barste het feest los! Prachtig, prachtig! Giso had zelfs een ware Kampioensschaal geregeld! Onze voorzitter Gijs, had de lange reis ook gemaakt naar Winsum en had zelfs champagne meegebracht. Hetgeen zeer gewaardeerd werd door de spelers en de staf. Na een geweldige ontvangst op onze club werd er tot in de kleine uurtjes het kampioenschap gevierd.

 0411 tweedekampioen 030411 tweede kampioen 04

Voor Drachtster Boys was het een dag van de lach en de traan. Het 2e elftal werd dus kampioen en promoveert terwijl op dezelfde dag de degradatie van onze hoofdmacht naar de 1e klasse een feit is geworden. Maar het 2e team wordt niet voor niets het beloftenteam genoemd en voor de toekomst ziet het er goed uit voor onze club!

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors