Beloftenteam toont vechtersmentaliteit en pakt 3 punten tegen concurrent VEV’67

DRACHTEN - Ons beloftenelftal heeft zaterdag jl. een puike prestatie neergezet door met 3-1 te winnen van concurrent VEV’67. Door deze overwinning blijven wij lijstaanvoerder met 7 punten los van de Leeksters. Je zou kunnen zeggen dat het kampioenschap ons niet meer kan ontgaan maar de nuchterheid gebiedt ons te zeggen dat het voetbal blijft en er nog van alles kan gebeuren. Maar als we gewoon op ons huidig niveau blijven voetballen dan….

 

 DSC2228De Leeksters gingen vanaf de 1e seconde hoge druk zetten en gingen er direct fysiek fel in. In de 27e minuut scoorde Gerhard van der Berg (oud- Drachtster Boys speler) van VEV’67 de 0-1. Onze jongens hadden op weg voor een nieuwe aftrap even contact met elkaar en zetten de zaken even goed opnieuw neer. VEV’67 zette opnieuw druk om snel hun 2e treffer te scoren maar door de goede organisatie van de Drachtsters is hun dat de hele wedstrijd niet meer gelukt. Twee minuten na de tegentreffer scoorde Willem de Jong de gelijkmaker en werd het spel van de Leeksters snel minder. Waarschijnlijk eiste het continue druk zetten hun conditionele tol.

 

In de 41e minuut bracht Willem de Jong met een prachtige vrije trap ons op een 2-1 voorsprong waardoor we met een goed gevoel op naar de thee gingen.

 

Elke millimeter

Kevin ElsengaNa de rust werd Marin Knezovic er voor Stefan Bolt ingebracht. In de tweede helft kon je zien dat de toppers van Drachtster Boys 2 echt voor het kampioenschap strijden. Voor elke millimeter werd er gevochten. Uiteraard doen we het met z’n allen maar het moet gezegd worden dat voor vele toeschouwers Kevin Elsenga de man of the match was. Wat een bikkel!

 

In de 12e minuut van de 2e helft bracht Jurjen de Groot met een fraaie kopbal de voorsprong op 3-1 waarop wij de wedstrijd op een fraaie manier hebben uitgespeeld. In de 21e minuut werd Jurjen gewisseld voor Jurne Aardema die vervolgens een goed invalbeurt maakte.

 

Nazit

Er worden hierboven een aantal namen genoemd maar het moet gezegd worden dat wij een echt team vormen. We knokken echt voor elkaar wat een goede sfeer in de ploeg ten goede komt en wat zaterdag een lange nazit teweegbracht.

 

Komende zaterdag spelen we uit tegen Viboa 2 in Winsum (GN), Zij staan op een 6 plaats in de ranglijst maar maken ook nog kans op de 3e periodetitel. Dus gaan ook nog ergens voor. Met andere woorden wij moeten ook tegen hun weer vol aan de bak!

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors