Drachtster Boys JO8-1 wint toernooi en penaltybokaal bij Flevo Boys

EMMELOORD - Zaterdag 9 juni speelde Drachtster Boys JO8-1 een toernooi bij Flevo Boys. Het was voor de meeste ouders even opletten dat de wekker gezet werd, we vertrokken namelijk om 7.15u naar Emmeloord, zodat we in ieder geval mooi op tijd zouden zijn voor de 1e wedstrijd die om 8.30u gespeeld moest worden!


Er werd gespeeld in een poule met 5 ploegen. De tegenstanders waren clubs met toch wel grote namen in het huidige amateurvoetbal, te weten: Flevo boys JO8-1, sc Genemuiden JO8-1, vv Berkum JO8-1 en Unicum (Lelystad) JO8-2. Vooraf is er geen enkele reden voor onderschatting dat we dit toernooi wel 'even' zouden gaan winnen.


De 1e wedstrijd die er gespeeld moest worden was tegen vv Berkum. We hadden geen idee wat voor een tegenstand(er) we konden verwachten en hebben de mannen met dezelfde dingen het veld in gestuurd die we ook in de competitie zo goed hebben gedaan; scherp verdedigen, kijken waar de vrije man staat, samen (over)spelen, druk op de bal houden, met z'n allen doelpunten maken en vooral PLEZIER hebben in het voetballen! Dit pakte uitstekend uit, en resulteerde er in dat de tegenstander nauwelijks aan voetballen toe kwam en wij ons dingen uitstekend uitvoerden. Na 17 minuten spelen was de eindstand 0-5, met goals van: Ruud Fokkens 2x, Remco van Breden, Sem Alberda en Steffen Talsma.

1106 jo8-1 01


De 2e wedstrijd mochten we aantreden tegen Flevo Boys. Dit team waren we in de zaalcompetitie al een paar keer tegen gekomen en wisten dus enigszins wat konden verwachten. De eerste paar minuten waren we wat "te lief" en kwam Flevo Boys er af en toe wat te makkelijk uit en liepen wij er achteraan. Nadat we de 1-0 hadden gemaakt ging het weer lopen en speelden we de bal weer rond zoals vooraf was afgesproken. Uiteindelijk was de eindstand 6-0. De goals werden gemaakt door: Remco van Breden 2x, Sem Alberda 3x en Sem Wagenaar.


In wedstrijd nummer 3 moesten we aantreden tegen Unicum, een ploeg die we niet kenden maar nu natuurlijk wel een paar keer hadden zien spelen. We weten waar onze kracht ligt en waar we de meeste kans hebben om van deze tegenstander te kunnen winnen. Met veel passes, snel de vrije ruimte zoeken en verdedigend als een huis staan winnen we de wedstrijd, toch vrij gemakkelijk, met maar liefst 0-8! Ook de tegenstander had ons op één moment goed door, zelfs na 7! doelpogingen mocht de bal niet de goal in ;-). De goals werden gemaakt door: Remco van Breden 2x, Miles Koops, Levi Poesiat 2x, Steffen Talsma 2x en Sem Alberda.

 

'Finale'

Door deze overwinning zijn we al zeker van een 2e plaats, omdat ook Genemuiden al zijn wedstrijden wist te winnen was de laatste wedstrijd een 'finale' om als 1e te kunnen eindigen. Tussen deze wedstrijden stond er nog een voorronde van de penaltybokaal op het programma. Deze werden genomen op keepers van de 1e en 2e selectie van Flevo Boys. In deze ronde waren er 3 spelers (Milan de Boer, Steffen Talsma en Sem Alberda) die elk 1 penalty mochten nemen. Als alle 3 de penalty's gescoord werden dan was de kans heel groot dat je ook in die finale mocht aantreden! De penalty's werden door onze mannen onberispelijk in het doel geschoten, er was geen enkele kans voor de keeper (later vernomen we dat ook deze finale was bereikt)!

1106 jo8-1 02

De 4e en laatste wedstrijd moesten we dus spelen tegen, onze grootste concurrent voor de eindoverwinning, sc Genemuiden. Vooraf waren de mannen op de hoogte van de tegenstand die Genemuiden ons wel eens kon gaan bieden (de meeste jongens bij hen waren immers een stukje groter), en daar moet natuurlijk wat tegenover komen te staan! De duels mochten we niet ontlopen en alles geven wat er nog in zit. Hier werd ook gehoor aan gegeven en onze mannen zaten er boven op. Genemuiden kreeg wat mogelijk heden, maar zoals al vaker deze dag hield Sem Wagenaar steeds 'de nul'. Na een fantastische corner van Sem Alberda, werd de bal perfect met het hoofd! binnen gekopt door Remco van Breden. 1-0! Hierna werd de druk op de tegenstander verder opgevoerd en was het verdere verloop van de wedstrijd éénrichtingsverkeer. Na het laatste fluitsignaal van de, prima fluitende, scheidsrechter was de eindstand 0-5 en barste het (eerste) feest los! De tegenstander kwam iedereen een hand geven en over en weer werden complimenten uitgedeeld (respect voor elkaar is er zeker nog)!


Na deze inspanning was iedereen zich ervan bewust dat er misschien nog wel een prijs gewonnen kon worden, de finale van de penaltybokaal was immers ook nog bereikt!
De finale werd geschoten op het mooie hoofdveld. De winnaars van de verschillende poules mochten het hierin tegen elkaar opnemen. Wist je wederom alle 3 de penalty's te scoren dan kwam je in de shoot-out terecht waarin de prijzen worden verdeeld.
Dezelfde drie mannen als in de voorronde mochten wederom aantreden voor een penalty. Ook deze penalty's werden, letterlijk, ijzig koel in het doel geramd waarbij de keepers af en toe moesten kijken waar de bal was gebleven!

 

1106 jo8-1 03Er waren na deze serie nog een 5-tal ploegen over (verdeeld over de JO8, JO9 en JO11) die om en om een penalty mochten nemen. Wie mist valt af! Er was in onze categorie nog één concurrent die ook in de finale zat, deze miste de penalty en dus zou één rake penalty van Milan de Boer genoeg zijn om nog een hoofdprijs mee naar Drachten te nemen.. Milan mocht als aller laatste de penalty nemen. Hierbij wacht hij even, kiest de hoek (rechts van de keeper), neemt de aanloop en schiet de bal onhoudbaar en snoeihard in de rechter bovenhoek, onderkant lat via de paal de goal in!!! De keeper kijkt nog een keer om, ziet de mannen naar elkaar toe rennen, feest vieren en weet dat hij op waarde geklopt is door een schitterend geschoten penalty. Hiermee is ook de tweede hoofdprijs van de dag in de wacht gesleept door de mannen! Wat rest zijn de prijsuitreikingen en het grote feest (dat nog lang is door gegaan in de kleedkamer)!

 

Al met al een zeer goed georganiseerd en geslaagd toernooi van Flevo Boys! Hierbij onze dank voor de uitnodiging en uiteraard komen we volgend jaar weer graag terug om onze "titels" te verdedigen.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors