De Zwart Witte Brigade JO13-1 wint KNVB Kerstzaalvoetbaltoernooi in Franeker

FRANEKER - Drachtster Boys JO13-1 heeft afgelopen zaterdag 6 januari 2018 de finaledag van het KNVB Kerstzaalvoetbaltoernooi gewonnen en mogen zich 1 jaar Zaalvoetbalkampioen KNVB Noord 2017/2018 noemen.

 

Nadat beide Drachtster Boys JO13-1 teams op 28 december vrij makkelijk hun poule wedstrijden hadden gewonnen, moest een knock-out wedstrijd uitmaken wie districtskampioen werd. Twee Drachtster Boys JO13 teams streden op woensdag 4 januari om 09.00 uur 's ochtends in een sporthal in Jubbega om een finale ticket. Gekker wordt het niet. Uiteindelijk won het eerste team de broederstrijd met 3-2 van het tweede team. En hup, om 9.30 uur allemaal weer terug in de auto naar Drachten. Op de finale dag in de prachtige sporthal De Trije in Franeker was Drachtster Boys JO13-1 ingedeeld in een poule met LSC'1890, Be Quick Dokkum en ISN/Leekster Eagles.0108 jo13 zaalvoetbalkampioen1

In de eerste wedstrijd stond LSC'1890 JO13 op het programma. Zeker in het eerste gedeelte van de match was Drachtster Boys de bovenliggende partij, maar veel verder dan een 1-0 voorsprong door Sven Dijkstra kwam Drachtster Boys niet. Het missen van een aantal opgelegde kansen zou Drachtster Boys nog zuur opbreken, zeker nadat LSC'1890 via een strafschop op gelijke hoogte kwam. LSC'1890 kwam steeds beter in de wedstrijd tegen een onsamenhangend Drachtster Boys, dat een 2-1 voorsprong door defensief geklungel zag veranderen in een 2-3 achterstand. Gelukkig was het wederom Sven Dijkstra die met een snoeiharde vrije trap nog een punt redde: 3-3.

De volgende wedstrijd was tegen Be Quick Dokkum JO13. Een niet eens echt briljant spelend Drachtster Boys ging in deze wedstrijd wel zeer effectief met de kansen om, en rolde de Dokkumers met maar liefst 7-0 op.

Een punt in de laatste poulewedstijd zou voldoende zijn voor het bereiken van de halve finale. De tegenstander was er één van formaat, ISN/Leekster Eagles JO13, een zaalvoetbal team pur sang, die nota bene ook nog oud-Drachtster Boys speler Iwan Henstra (nu Fc Groningen) in hun gelederen hadden. De Eagles hadden in hun rayon zo ongeveer alle Groningse teams naar huis gespeeld en waren de finale ronde ook begonnen met twee zeges. Een mooie wedstrijd tussen berekenende en gedisciplineerde zaalvoetballers en grillige en verbeten zoekende veldvoetballers. Nadat Drachtster Boys zich stuk had gelopen op de compacte Leekster muur beloonde de enigzins partijdige scheidsrechter een schwalbe van een Eagles speler met een strafschop: 0-1. Drachtster Boys ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, de Eagles loerden op een uitbraak en beide keepers konden zich onderscheiden met fraaie saves. Uiteindelijk bepaalden de Leekster Eagles met een snelle uitbraak de eindstand op 0-2.

Vervelend, want Drachtster Boys was nu afhankelijk van het resultaat van LSC'1890 dat met 6 doelpunten verschil moest winnen van het al uitgeschakelde Be Quick Dokkum. De Dokkummers lieten echter zien dat ze niet voor de kat zijn viool waren afgereisd naar Franeker, en trakteerden een kansen missend LSC'1890 uiteindelijk op een 3-2 nederlaag. 

In de halve finale wachtte de winnaar van poule II, Lac Frisia JO13. Ondanks een vroege achterstand en een tegenstander die een karrevracht aan vervelende overtredingen maakte, bleef Drachtster Boys rustig combineren. Nadat Quinten Pilgram voor de gelijkmaker had gezorgd, liep een goed spelend Drachtster Boys dankzij Harmen Radersma (2x) en Jesse Nicolai uit naar een 4-1 voorsprong. In de tussentijd grossierde Frisia hoofdzakelijk in het verzamelen van gele en zelfs twee rode kaarten. Voor enkele ouders van Frisia spelers klaarblijkelijk een reden om zich nogal asociaal te gedragen, een mooie club als LAC Frisia onwaardig. Dankzij de uitstekende goalie van Frisia bleef de schade beperkt voor de Leeuwarders, en de late 4-2 deed verder niets meer af aan de meer dan verdiende overwinning van Drachtster Boys JO13-1.

0108 jo13 zaalvoetbalkampioen2

 

Op naar de finale. Tot ieders verbazing had de grote favoriet ISN/Leekster Eagles zich in de andere halve finale laten verrassen door HZVV JO13-1 uit Hoogeveen. De Drenten bleken echter in de finale een maatje te klein voor een superieur spelend Drachtster Boys, dat na een loepzuivere hatrick van Harmen Radersma in 4 minuten al een 3-0 voorsprong had genomen. Complimenten echter voor HZVV, dat op een sportieve wijze bleef strijden voor een beter resultaat, zelfs haar keeper wisselde voor een extra veldspeler, maar uiteindelijk met 9-3 moest inbinden. Armando Nijboer zorgde met een prachtige volley van zo'n 15 meter voor één van de fraaiste doepunten van het toernooi.

0108 jo13 zaalvoetbalkampioen3

En zo mocht aanvoerder Sven Dijkstra na een lange zaal-campagne de beker in handen nemen. Een bijzonder fraaie prestatie van Arjen Koehoorn, Stan van der Pol, Quinten Pilgram, Armando Nijboer, Sven Dijkstra, Jesse Nicolai, Colin Hebbink, Harmen Radersma, keeper Jelrik Hiemstra en trainer/coach Frank Visser.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors