JO13-1 eindigt als 5e na 4-0 overwinning

DRACHTEN - Het is drukkend warm als ATC'65 JO13-1 de aftrap neemt in deze laatste competitie wedstrijd. We spelen thuis op het hoofdveld en er staan flink wat toeschouwers langs de lijn. Onze tegenstanders uit Hengelo staan net boven ons, maar als wij deze wedstrijd winnen passeren we ze op de ranglijst en eindigen we op de 5e plek. Als Quick’20, waar wij vorige week van wonnen, ook verliest kunnen weer nog een plekje opschuiven naar de 4e plek. Maar we focussen op deze wedstrijd.

0517 jo-13 eindigt als vijfde1

Beide ploegen zijn gebrand op een overwinning. DB zet direct volop druk en weet al snel de bal af te pakken. Maar onze aanval wordt gestopt en ATC kan de aanval inzetten. Ze weten hun grote spits in te spelen die Arjen probeert te passeren. Arjen, niet onze grootste verdediger, weet dat als hij er langs komt, hij niet meer in te halen is en ziet zich genoodzaakt om een overtreding te maken. Net buiten het 16 meter gebied krijgt ATC de eerste vrije trap. Deze gaat recht op Anton af, geen probleem dus. De ploeg uit Hengelo blijft DB onder druk zetten en weet het onze defensie met Ramon, Gijs, Arjen en Niels aardig lastig te maken. Een foutje van onze kant levert dan ook direct een kans op voor ATC. Gelukkig gaat het schot naast. Langzaam krijgen we een beetje greep op de wedstrijd. Vanaf links ingespeeld door Niels krijgt Darren de kans om te schieten. De keeper dekt zijn doel echter goed af zodat hij de bal makkelijk kan opvangen. Maar ATC blijft gevaarlijk en drukt DB ver terug op eigen helft. Het levert ze twee corners op. De eerste wordt naast gekopt, de ander gaat laag over de grond en kan door Anton worden opgepakt. Vooral op het het middenveld wordt veel strijd geleverd door Sven, Bert Jan en Colin. Als Bert Jan de bal verovert en nog een aantal meters naar voren dribbelt, kan hij Darren de bal in de voeten te spelen. Vrij voor de goal kan hij op goal schieten maar de bal wordt goed weggewerkt door de verdediging. DB blijft de ploeg uit Hengelo goed onder druk zetten. Als Niels een pass naar hun linksvoor kan onderscheppen krijgt hij alle ruimte om op te stomen. Hij weet een verdediger te passeren en probeert de bal voor te geven. De bal wordt geblokt maar levert wel een corner op voor de thuisploeg. De corner gaat over alle spelers heen maar levert bijna direct weer een corner op voor DB. Niels staat op de goede plek maar kopt de bal naast. DB is nu de bovenliggende ploeg en blijft aandringen. En lange bal op Lydia opent de aanval op rechts. De voorzet wordt weggewerkt, in tweede instantie weet Darren de bal nog aan te tikken maar de bal gaat voorlangs. Even later nogmaals vanaf rechts krijgt Lydia de mogelijkheid om zelf te schieten. De bal wordt door de keeper geblokt en Darren is er direct bij om de bal binnen te tikken. Jammer genoeg krijgt de keeper de bal net op tijd onder controle. Een vrije trap voor DB geeft de thuisploeg nog de kans om met voorsprong de rust in te gaan. Maar de bal wordt weggekopt door de verdediging. Ruststand 0-0.

0517 jo-13 eindigt als vijfde2

Darren neemt de aftrap voor de tweede helft en direct zet DB de aanval in. Bert Jan geeft een mooie voorzet, maar ATC weet de bal goed weg te werken. Wanneer Jelmer de bal krijgt en Darren vrij voor de goal ziet staan geeft hij een perfecte pass naar onze spits die dan ook direct weet te scoren, 1-0 voor de thuisploeg. Het doelpunt geeft DB extra energie. Colin, nu linksvoor, weet een verdediger te passeren maar loopt zich uiteindelijk vast tussen twee andere verdedigers. Ook een corner voor DB levert niets op. ATC is op jacht naar de gelijkmaker en komt nog gevaarlijk dicht voor onze goal. Het is moeilijk te zien wat daar in het 16 metergebied gebeurd. Uiteindelijk krijgt Anton de bal en is het gevaar geweken. DB zet de aanval weer in. Darren speelt Lydia in op rechts die vlak voor de achterlijn de bal nog kan voorgeven. Darren schiet echter recht op de keeper zodat dit geen goal oplevert. Op het hoofdveld laat de thuisploeg het betere voetbal zien. Na een korte onderbreking i.v.m onweer drukt DB ATC weer in de verdediging. Een voorzet van Jelmer belandt in de handen van de keeper maar als Darren even later de bal al op de helft van ATC kan onderscheppen hangt de 2e goal in de lucht. Hij komt 1-op-1 met de keeper die te snel naar de grond duikt zodat de 2-0 een feit is.

0517 jo-13 eindigt als vijfde3

DB weet de wedstrijd aardig te controleren en probeert onze tegenstanders aan de zijkant of in de hoek te houden. Maar ATC staat niet voor niets boven ons, zij weten door onze linies te breken en schieten op goal. Gelukkig is daar Anton die de bal kan opvangen. DB geeft het publiek waar voor zijn geld. Het blijft opbouwen en speelt de bal goed rond. Onze tegenstanders zijn volop in de verdediging, maar kunnen niet voorkomen dat Colin vanaf links Darren kan inspelen die weer 1-op-1 met de keeper komt. Ditmaal weet hij het schot goed te blokken maar is te laat om te voorkomen dat Lydia alsnog de 3-0 binnen schiet.

0517 jo-13 eindigt als vijfde4

ATC probeert onder de druk van de thuisploeg uit te komen. Een schot van Bert Jan wordt opgevangen door de keeper en een schot van Lydia gaat voorlangs. Wanneer de ploeg uit Hengelo hun spits weet in te spelen die  vervolgens ook nog onze verdedigers weet te omzeilen is daar de kans om weer terug in de wedstrijd te komen. Jammer genoeg gaat de bal net over de goal, ze hadden wel een doelpunt verdient. In de laatste minuut is er nog een lange bal op Darren die handig de keeper weet te passeren en daarmee de eindstand op 4-0 brengt.

0517 jo-13 eindigt als vijfde5

Een prachtige wedstrijd en een mooie afsluiting van de competitie. We komen net boven ATC te staan op de 5e plek. Goed gedaan DB!

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors