JO13-1 wint ook in Oldenzaal

OLDENZAAL - In deze op één na laatste competitiewedstrijd neemt DB de aftrap tegen Quick’20 in Oldenzaal. Direct zet DB volop druk. Al snel krijgt DB een vrije trap maar die komt in de handen van de keeper. Quick heeft moeite om onder de druk van DB uit te komen en kan eigenlijk alleen met een lange bal onze helft
bereiken.

 

Als Anton met een uittrap Darren bereikt en direct met een steekpass Lydia naar de goal van onze tegenstanders stuurt, hangt de 0-1 in de lucht. Maar twee verdedigers weten te voorkomen dat Lydia tot scoren komt. Even later is er een kans voor Quick. Vanaf de linker zijlijn komt een lange voorzet die goed wordt doorgekopt en in het net zou kunnen belanden als hij niet recht op Anton af kwam. Wanneer DB een corner krijgt is er weer een grote kans voor de uitploeg. Ramon dacht dat Niels de bal zou binnenkoppen, maar krijgt zelf de bal op de schouder. Voordat hij de bal in de lege goal kan schieten heeft een verdediger de bal al weggewerkt. Quick zet direct de tegenaanval in en weet met een lange bal onze uitgedunde defensie te passeren. Eén op één met Anton zou dit de thuisploeg op voorsprong kunnen brengen. En al helemaal als Anton te vroeg naar de bal duikt en de bal simpel in de lege goal geschoten kan worden. Maar gelukkig is daar Sven die de bal vlak voor de goal kan wegschoppen. Zo zie je maar weer, al lijkt DB de wedstrijd te controleren de counters van Quick zijn levensgevaarlijk. DB blijft aanvallen en heeft het overwicht op het middenveld. Met een verre ingooi van Ramon komt de bal uiteindelijk bij Sven die voor de goal kan uithalen. Maar met een schot recht op de keeper levert dit niet de gewenste voorsprong op. Ook de corner die we even later krijgen kunnen we niet verzilveren. Vlak voor rust zet Bert Jan nog een mooie aanval op. Met een crosspass wordt Darren ingespeeld, die vervolgens via een steekpass tussen de verdedigers door Lydia naar de goal stuurt, maar de verdedigers zijn alert en weten de bal correct af te pakken. Ruststand 0-0.

0510 jo13-1 wint ook in oldenzaal1

De tweede helft begint goed. DB krijgt al snel een corner, maar de keeper voorkomt dat de thuisploeg op achterstand komt. Even later is het dan eindelijk toch raak. Van Hielke naar Darren wordt vervolgens Lydia ingespeeld. Behendig komt ze voorbij de verdediger en schiet op goal. In een reflex weet de keeper de bal te blokken maar kan niet voorkomen dat Darren alsnog de bal in het net kan schieten, 0-1 voor de gasten. Niet veel later met weer een mooi opgebouwde aanval brengt Darren de bal voor de goal waar Lydia vrij voor de goal makkelijk de 0-2 kan binnen schieten. DB speelt goed en geeft eigenlijk geen kansen weg. De drie punten lijken veilig gesteld, maar als Quick’20 uit een vrije trap zomaar de bal binnen kan koppen is de spanning weer terug in de wedstrijd. Quick gaat jagen op de gelijkmaker en zet daarmee DB onder druk. Het spel wordt er niet mooier op, wel harder. De thuisploeg is wat meer aan de bal en ze zijn vaker op onze helft. Maar DB weet goed onder de druk uit te komen en weet zelfs een corner te versieren. Dit is de kans om uit te lopen. De bal wordt weggekopt door de verdediging maar komt bij Hielke terecht. Niels, met de rug naar de goal, krijgt de bal in de voeten en passt naar Bert Jan die geheel vrij staat. Hij schiet ineens maar helaas gaat de bal voor de goal langs. Het spel verhard zich en er worden wat meer overtredingen begaan. Twee vrije trappen voor DB leveren geen doelpunten op een ook Quick weet een vrije trap niet te verzilveren. Eindstand blijft dan ook 1-2.

0510 jo13-1 wint ook in oldenzaal2

DB kan dan ook met een tevreden gevoel en drie punten terug keren naar Friesland.

 

A.s. zaterdag onze laatste competitiewedstrijd thuis om 11.00 uur tegen ATC'65 JO13-1 uit Hengelo.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors