Drachtster Boys bewijst zichzelf goede dienst

HARLINGEN - Het was zeker niet de gemakkelijkste start voor de nieuwe hoofdtrainer van Drachtster Boys, Luitzen Nijboer: de uitwedstrijd tegen de verrassende nummer drie uit de eerste klasse E, Zeerobben. Na een hectische week voor het vlaggenschip van Drachtster Boys en in de wetenschap dat vier van de eerste vijf duels verloren gingen, waardoor het zelfvertrouwen danig aangetast was, rechtte de ploeg echter de rug en won het deze lastige uitwedstrijd met 0-1. Al moet gezegd: Zeerobben had ten minste één punt verdiend.

1026 DB Zeerobben

 

Nijboer had in vergelijking met de laatste wedstrijd van Drachtster Boys twee wijzigingen aangebracht: keeper Jouke Bosje verdedigde weer het doel, en de trainer had een basisplaats ingeruimd voor Robin Zuidema, op de linkerflank.

 

Drachtster Boys begon goed aan het duel, en dat leverde direct al in de eerste vijf minuten een drietal corners achter elkaar op. Ook Zeerobben liet zich echter niet onbetuigd en testte keeper Bosje tot tweemaal toe, na opnieuw weifelend optreden van de verdediging van Drachtster Boys. Met name de regelmatig opstomende rechtsback Brent de Groot was een plaag voor de verdedigers, die alle zeilen moesten bijzetten om het duo De Groot en de razendsnelle Dylan Drent af te stoppen.

 

Drachtster Boys liet zich echter ook niet onbetuigd en zo golfde het spel op en neer. Jammer genoeg bleek het deze middag ook weer moeilijk voor de Drachtster spitsen om de kleine kansen die er wel degelijk kwamen, te verzilveren. Marco Haitjema buffelde lekker op het middenveld, Said Hassan veroverde de bal regelmatig, maar de passing bleef in het algemeen te slordig waardoor echte doorbraken niet konden worden geforceerd. Daar waar Drachtster Boys iets beter voetbalde, bleef Zeerobben levensgevaarlijk met met name vrije trappen halverwege de helft van Drachtster Boys die verraderlijk het strafschopgebied in geslingerd werden. De ruststand bleef derhalve 0-0.

 

Kopie

De tweede helft was aanvankelijk een kopie van de eerste helft. Drachtster Boys voetbalde iets verzorgder, maar moest constant op de hoede zijn voor de snelle uitbraken van Zeerobben, vooral toen David van der Pol gewisseld werd voor de behendige Higor da Silva. De daadkracht van de Drachtster buitenspelers beperkte zich tot goed bedoelde pogingen met weinig rendement. Robin Zuidema is duidelijk nog zoekende naar zijn vorm, Kasper Dekens was niet erg gelukkig met zijn voorzetten, al was zijn inzet weer hartverwarmend.

 

En plots stak het weer de kop op: het spook van de twijfel. Ineens was het alsof alle vertrouwen in een goede afloop wegvloeide, het initiatief werd volledig weggegeven, Zeerobben rook de overwinning. Aanval na aanval golfde op de verdedigers van Drachtster Boys neer, en het enige wat de ploeg kon doen was hopen en bidden dat dit keer die ene tegengoal niet zou vallen. En wat was Zeerobben in de 75e minuut dichtbij de op dat moment verdiende openingstreffer: de razendsnelle Da Silva legde Thom Zwart in de luren, passte de bal perfect op Yander Zandbergen, die vervolgens keeper Bosje omspeelde maar tot vreugde van de Drachtster supporters en verbijstering van het eigen publiek de uitgelezen kans miste: hij schoot de bal op de lat.

 

En daar waar trainer Luitzen Nijboer getekend had voor een gelijkspel, gebeurde waar niemand nog een cent voor gaf: een weergaloze actie van Sicco Bouwer, die zijn directe tegenstander het bos instuurde en vervolgens twee verdedigers omspeelde als waren het paspoppen, leidde tot een bekeken schuiver in de uiterste hoek van het Zeerobbendoel, en daar had keeper Jacob de Vries geen antwoord op: 0-1.

 

Zelfvertrouwen

Misschien een gestolen overwinning, maar niemand aan Drachtster zijde maalde daar na afloop van de wedstrijd om: was immers niet het zelfde gebeurd in de thuiswedstrijden tegen Blauw Wit ’34 en Noordscheschut, maar dan in het voordeel van de tegenstanders? De nare smaak van de afgelopen weken is weggespoeld, het zelfvertrouwen is flink bijgetankt en Drachtster Boys kan weer met vertrouwen naar het linker rijtje kijken!

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors