Sportieve revanche Drachtster Boys

OOSTWOLD - Na het sneue verlies in de openingswedstrijd thuis tegen Blauw Wit ’34 wachtte Drachtster Boys de vooraf als lastig ingeschatte uitwedstrijd tegen het Oostwolder Pelikaan S, een ploeg die in razend tempo de afgelopen voetbaseizoenen opklom van de vijfde klasse zaterdag naar de eerste klasse. Een ploeg met technisch vernuft, fysiek sterk en met duidelijke titelaspiraties. Het beloofde dus een spannende pot voetbal te worden in een nat en winderig Oostwold.

 

0928 DB-PelikaanSDirect in het begin van de wedstrijd was te merken dat voor beide ploegen een goed resultaat belangrijk was. Drachtster Boys zocht meteen de aanval en met een paar speldeprikjes van Robin Zuidema maakte het duidelijk dat het de nederlaag van vorige week graag recht wilde zetten. Aan de andere kant zocht ook Pelikaan S, dat vorige week met een gelijkspel in en tegen het Groninger Oranje Nassau ook de competitie teleurstellend was begonnen, veelvuldig de aanval, waarbij met name de technisch vaardige Jan Hooiveld regelmatig ook zijn fysieke vistiekaartje uitdeelde. Dat ondervond vooral Ard Veenhof, die een flinke tackle op een Pelikaanspeler binnen vijf minuten drie keer moest bekopen met een enorme bodycheck van Pelikaan S-kant. De toon was gezet in het overigens sportieve treffen, prima geleid door de Groninger scheidsrechter Gils.

 

De slag vond vooral op het middenveld plaats. De drukte op het middenveld ging dan wel ten koste van een nauwkeurige passing aan beide kanten en weinig kansen voor beide goals, de strijdlust van beide ploegen compenseerde deze onnauwkeurigheden ruimschoots. Daarbij toonde de deze middag uitblinkende Said Hassan zich een schoolvoorbeeld van inzet en gedrevenheid. Hij was het ook die zijn medespelers regelmatig maande tot rust en controle bij balbezit. Dat lukte Drachtster Boys steeds beter, wat resulteerde in meer druk naar voren. De eerste helft werd niet voor niets afgesloten met twee hoekschoppen achter elkaar voor Drachtster Boys, maar de ruststand bleef 0-0.

 

Veldoverwicht

In de tweede helft bouwde Drachtster Boys gestaag verder aan het veldoverwicht, hoewel het eerste gevaar van Pelikaan S-kant kwam. Een voorzet van links werd tot tweemaal toe op de lat gekopt, buiten bereik van keeper Jouke Bosje. Maar dat was dan ook meteen het laatste wapenfeit van de ploeg uit Oostwold. Drachtster Boys beet zich stevig vast in zijn tegenstander, liet geen ruimte meer aan de aanvallers van Pelikaan S, verstevigde de greep op het middenveld door met name de (af)jagende en controlerende middenvelders Said Hassan en Aziz Geyik en zette zijn voorwaartsen steeds nadrukkelijker in stelling. Het resultaat kon niet uitblijven: in de 60e minuut zette Said Hassan goed door op rechts, hij verschalkte zijn directe tegenstander, zag Aziz Geyik vrij staan en zijn pass op maat werd door laatstgenoemde beheerst achter doelman Harmsma geschoven: een verdiende 0-1 voorsprong.

 

Pelikaan S moest komen, maar Drachtster Boys gaf geen krimp. Sterker nog, de ploeg zette Pelikaan S nog meer onder druk, merkte dat er meer in zat, zag de tegenstander conditioneel en positioneel langzaam maar zeker in elkaar zakken, en profiteerde perfect van de vrijgekomen ruimte. Dat leidde tot de fraaie 0-2 door Robin Zuidema, vrijgespeeld door Aziz Geyik na een opnieuw simpel afgeslagen aanval van Pelikaan S. Helaas moest Robin na een blessure zo’n tien minuten voor tijd het veld verlaten, maar met o.a. de snelle invaller Kasper Dekens dartelde Drachtser Boys verder. In de 85e minuut was het wederom Said Hassan die door de verdediging van Pelikaan S sneed, en de enige manier om hem van een doelpunt af te houden was hem onreglementair stoppen. De toegekende strafschop werd door Aziz Geyik feilloos ingeschoten: 0-3. In de laatste minuut kon Kasper Dekens ook nog de 0-4 aantekenen, maar toen was Pelikaan S al knock-out gevoetbald door een sterk Drachtster collectief.

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors