Drachtster Boys 1 strandt in halve bekerfinale

DRACHTEN - Even heeft Drachtster Boys mogen hopen op een stuntje. Wat heet, tegen hoofdklasser Flevo Boys waren de mannen van Hans van der Ploeg de bovenliggende partij. Uiteindelijk verliet Flevo Boys het Drachtster Bos met een 1-2 overwinning en mag het de bekerfinale spelen tegen VEV'67.

 Drachtster Boys was in de eerste helft feller en beter dan Flevo Boys, en kwam in de 33e minuut door Dave Boonstra op voorsprong. De tweede helft kon niet slechter beginnen: binnen 38 seconden lag de gelijkmaker via Madih Doufikar erin.

 

De tweede helft liet een ander spelbeeld zien, Flevo Boys was nu de bovenliggende partij. Een enkele keer kwam Drachtster Boys toch nog dicht in de buurt van de goal, onder andere door een schot op de lat van Robin Zuidema. Na meer dan een half jaar blessureleed kon hij eindelijk zijn opwachting weer maken in de hoofdmacht. Het was niet genoeg voor een overwinning, maar af en toe kon hij toch een glimp van zijn klasse laten zien.

 

Juist op het moment dat reservekeeper Emiel Peters (Van der Ploeg wilde kennelijk een 'Louis van Gaaltje' doen) warmliep, ging linksback Paul Bergtop in de fout en kon invaller Timon Rorije drie minuten voor tijd de genadeslag uitdelen. 

 

Troostprijs voor Drachtster Boys is de deelname aan de eerste ronde van het 'grote' KNVB-bekertoernooi, volgend seizoen. 

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors