Drachtster Boys handhaaft zich opnieuw

ZWOLLE - Voor de tweede keer op rij heeft Drachtster Boys zich gehandhaafd in de hoofdklasse C. Een 1-1 gelijkspel tegen het reeds gedegradeerde WVF uit Zwolle volstond. Voor het eerst sinds 2003 komt het daarmee minstens drie seizoenen op rij uit in de hoofdklasse.


Met twee andere ploegen was Drachtster Boys in de race voor een promotie/degradatieplek: Urk en AZSV. Urk kwam uit tegen DVS’33, dat kampioen kon worden, AZSV tegen SVZW, dat de derde periode kon pakken. Het leek er dus op dat Drachtster Boys het makkelijkste klusje had, hoewel WVF sinds het gedegradeerd is vrijuit speelt en de afgelopen weken meerdere overwinningen boekte. Bovendien had het de Boys in december in Drachten erg moeilijk gemaakt (1-1 gelijkspel).


In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Drachtster Boys. Topscorer Willem de Jong had de ploeg op voorsprong gezet en er werden wel kansen gemist door Roosjen, Bouwer en Geyik, de tussenstanden op de andere velden waren hoopgevend. Urk ging tegen verlies aanlopen tegen de uiteindelijke kampioen DVS’33 (met een schuin oog werd natuurlijk ook het scoreverloop in Harkema in de gaten gehouden), AZSV stond op 0-1 achterstand tegen SVZW.


“Dit is een competitie die op het allerlaatst beslist gaat worden, misschien wel in de laatste minuut”, had trainer Fred de Boer van Drachtster Boys al eens gezegd. Het bleken profetische woorden. Nadat de kruitdampen eind tweede helft waren opgetrokken, had WVF in de 90e minuut gelijkgemaakt tegen Drachtster Boys, had AZSV zich uiteindelijk via een knotsgekke 3-2 veiliggespeeld en ging het Urk en Drachtster Boys op doelsaldo voorbij. En uiteindelijk trok Urk aan het kortste eind en gaat het door een slechter doelsaldo nacompetitie spelen. Toen in Zwolle duidelijk werd dat Drachtster Boys zich veilig had gespeeld, kon een bescheiden feestje gevierd worden. Want hoe je het ook wendt of keert, ook deze keer voelt handhaving als een kampioenschap.

0510 Drachtster Boys handhaaft zich opnieuw 01
Drachtster Boys werd twee jaar geleden een kort verblijf in de hoofdklasse voorspeld. Dat worden nu op z’n minst drie seizoenen. Er is al vaak gememoreerd hoe knap dat is met een relatief jonge ploeg met een voor de hoofdklasse bescheiden budget. Ook dit seizoen is weer gebleken dat een tweede seizoen na een handhaving nog moeilijker is dan het eerste. Spelers en staf verdienen een groot compliment voor hun inzet en speelwijze. Op naar een nieuw seizoen.

0510 Drachtster Boys handhaaft zich opnieuw 020510 Drachtster Boys handhaaft zich opnieuw 03

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors