Drachtster Boys blij met een punt tegen Urk

DRACHTEN – In de strijd op de promotie/degradatieplaatsen in de Hoofdklasse C heeft Drachtster Boys in het zespuntenduel met Urk nog de beste zaken gedaan. In het Drachtster Bos werd het 0-0. De bezoekers hadden recht op meer, maar slaagden er niet in de bal in het doel te krijgen.


Naast een kopkans van Sicco Bouwer in de vijfde minuut waren het vooral twee opmerkelijke incidenten die opvielen in de eerste dertig minuten. De omroeper riep om dat een Renault fout stond geparkeerd, en verzocht de eigenaar deze te verplaatsen. Scheidsrechter Bakker realiseerde zich dat het om zijn auto ging -die hij daar overigens op aanwijzing van de Drachtster Boys-begeleider had neergezet-  en verzocht de Drachtster bank er zorg voor te dragen dat het voertuig verplaatst werd. Even later stuurde scheidsrechter Bakker trainer Rolf de Boer van SV Urk weg, wegens aanmerkingen op de leiding. Nou had De Boer zich al wel laten horen, maar nét op dat moment was het iemand anders van de Urker bank. Maar De Boer moest gaan.


De wedstrijd zelf was geen hoogstaande pot. Veel fouten, veel overtredingen, die van beide kanten luid becommentarieerd werden. Urk kreeg kleine kansjes, vooral uit twee vrije trappen van ver die gedragen door de wind er bijna in waaiden, de eerste trof zelfs de lat.


In de tweede helft bleef de wind vlagerig, maar Drachtster Boys kon er niet van profiteren. De beste kansen waren voor Urk, dat een keer de binnenkant van de paal trof en een kopbal net voorlangs zag gaan. De beste kans was echter wél voor Drachtster Boys: Iloba Achuna stuitte op de keeper, in de rebound kreeg Kevin Bakels een niet te missen kans. Nou ja, hij miste dus wel en schoot de bal hoog over.


De wedstrijd eindigde dus zoals deze begon, zonder goals. Een gelijkspel waar vooral Drachtster Boys tevreden mee kan zijn, hoewel het nog niet veilig is in de hoofdklasse. Volgende week reizen de Drachtsters af naar Aalten voor de uitwedstrijd tegen AZSV, dat won tegen Flevo Boys, dat compleet de weg kwijt lijkt te zijn. Drachtster Boys staat voorlopig vast op een negende plaats met vier punten voorsprong op de tegenstander van volgende week.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd bood voorzitter Gijs Lokhorst eersteselectiespelers Richard Hamstra en Jan Stoker een bloemetje aan. Beide spelers hebben inmiddels meer dan 100 duels in de hoofdmacht gespeeld en dat wordt zeer gewaardeerd.

0411 bloemen voor hamstra0411 bloemen voor stoker

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors