JO19-1 wint met 0-2 van HZVV en maakt zich op voor kampioenswedstrijd

HOOGEVEEN - Vorige week hadden we al de 4-0 nederlaag tegen ONS Sneek zo goed als weggepoetst, door met 12-0 te winnen van WVV. Een makkelijke overwinning dus, waarbij het doelsaldo erg belangrijk kon zijn voor de laatste wedstrijd in de competitie tegen DZOH. 

Na deze behoorlijk grote overwinning stond dit weekend een lastigere wedstrijd te wachten, namelijk tegen HZVV. De ploeg uit Hoogeveen won eerder dit seizoen met 1-0 van ons thuis. Een wedstrijd waarin we zelf veel kansen misten en we niet goed stonden te verdedigen bij een corner. Daar was dan ook alles mee gezegd. JO19-1 wilde revanche en waren dan ook gebrand om deze uitwedstrijd te winnen. Daarnaast stond er nog iets anders op het spel: het kampioenschap!

0511 JO19 01

De eerste helft begon veelbelovend. Al in de 1e minuut werd Niels van der Wiel de diepte ingestuurd door een pass van Bram, maar de keeper won helaas de 1 vs 1 van Niels. HZVV was al vroeg gewaarschuwd maar de Boys waren dit al vanaf het begin van de wedstrijd. In de 5e minuut had Rudmer de bal aan de rechterkant en die twijfelde niet. Met zijn gouden linkerbeen schoot hij de bal in de verre hoek: 0-1! ⚽️ Zijn eerste doelpunt in de competitie, en wat voor één.

0511 JO19 02

JO19-1 ging gewoon door met aanvallen en na 10 minuten kregen we een vrije trap, ook aan de rechterkant. Niels van der Wiel draaide de bal in en Erik - die als eerste bij de bal was – kopte de bal het net in: 0-2! ⚽️ Een welverdiende droomstart voor ons. De resterende 35 minuten van de eerste helft kreeg HZVV nog twee grote kansen en wij wel vijf keer zoveel grote kansen. Bij de eerste kans haalde Jonathan een bal van de lijn en bij de tweede kon keeper Rob een redding verrichten.

0511 JO19 03

In de rust werd weer het een en ander besproken door de technische staf, waarbij het er op neerkwam dat we ons zelf meer moeten belonen en moeten denken om de restverdediging.

0511 JO19 04

 

Slechter

De tweede helft begonnen we veel slechter dan de eerste helft. HZVV kreeg hun derde grote kans in de wedstrijd al in de eerste minuut van de tweede helft maar gelukkig was Rob weer attent. Daarna ging het spel weer op en neer, maar kreeg Drachtster Boys veel meer kansen dan HZVV. We vergaten de 3-0 te maken, terwijl het ook zo 1-2 had kunnen staan. De hoogtepunten van de tweede helft waren dan misschien ook wel twee wissels van ons. Levi Minnema van de JO17-2 maakte zijn debuut in de JO19-1 en reservekeeper Steven moest spits Jurgen noodgedwongen vervangen, die mank over het veld liep.

0511 JO19 05

Het was dan ook een wedstrijd waar we niet snel tevreden over zouden zijn, maar het resultaat telt! HZVV was dan ook een lastige tegenstander, maar door de snelle voorsprong voelt het misschien anders. Waar we wel tevreden over konden zijn, was dat concurrent DZOH punten liet liggen tegen VV Hoogezand (0-0), waardoor we volgende week bij winst kampioen kunnen worden in de 4e divisie – H. We spelen dan tegen VV Gorecht uit Haren, die strijden om het ontlopen van directe degradatie.

0511 JO19 060511 JO19 07
We kunnen zeker steun gebruiken bij deze wedstrijd, komt u ook?

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors