JO19-1 nog steeds op kampioenskoers na goede winst op Be Quick Dokkum

DRACHTEN - Zaterdag 6 april 2019 stond Be Quick Dokkum JO19-1 op het programma voor de Boys. De vorige wedstrijd werd moeizaam met 2-1 gewonnen, toen Wilco en Harm scoorden en Yannick in de slotminuten nog een bal van de lijn haalde. Be Quick had dus nog wat goed te maken en tegelijkertijd waren wij al gewaarschuwd voor de thuiswedstrijd tegen deze pittige tegenstander. Bovendien had Be Quick net als wij hun laatste drie wedstrijden allemaal omgezet in winst. Dat beloofde dus wat te worden! 

Het was ideaal weer om te voetballen en dat was dan ook te zien in de 1e helft. Beide partijen lieten goed voetbal zien. Dit resulteerde ook in veel kansen, vooral voor JO19-1. Rudmer was één keer dichtbij en Jurgen als aanspeelpunt resulteerde ook tot een paar kansen. Toch werden we pas aan het eind van de 1e helft beloond: Wilco zette door op het middenveld en speelde Jonathan de diepte in aan de linkerkant van het veld- die deze keer in de aanval mocht flaneren - en die behield goed het overzicht, waardoor Jurgen binnen kon tikken: 1-0! 

 0408 JO19-1 01

Zakelijk uitspelen

De rest van de 1e helft wilden de Boys het zakelijk uitspelen, maar door een fout achterin - halverwege het middenveld - pikte een speler van Be Quick de bal op en schoot deze fantastisch binnen, van 30 meter (!) Rob stond, doordat hij niet op de zeldzame fout van Erik had gerekend, te ver voor zijn goal om nog een redding te verrichten: 1-1 . Zo ging Drachtster Boys toch met een vervelend gevoel de rust in. 

0408 JO19-1 02

Tijdens de rust raakten we weer meer gemotiveerd door trainer Mark om de wedstrijd naar ons toe te trekken en dat was goed te zien in de 2e helft. 

0408 JO19-1 03

We begonnen weer goed en hielden druk op Be Quick. Toch lukte het ons in het begin niet om te scoren en was Be Quick ook heel gevaarlijk via lange uittrappen van hun keeper. Rob moest tot twee keer toe redden op een 1 vs 1 actie. 

 0408 JO19-1 04

Discutabele strafschop

Even later volgde een discutabele strafschop, door een vermeende handsbal van een speler van Be Quick. Onze specialist Harm wist wat hem te doen stond en scoorde dan ook: 2-1! 
Daarna wist Be Quick niet meer in de wedstrijd te komen door onze sterke verdediging en bleven onze aanvallers steeds druk zetten op hun verdediging. In onze aanval stonden in de 2e helft Lennard en Wessel van de O17-1. Lennard wist de 3-1 te maken na een mooie combinatie met Niels v/d Wiel. Uiteindelijk werd het ook nog 4-1, na een prachtige, opgezette aanval van Jurgen die de bal naar Wessel speelde die vervolgens de bal voorgaf op Niels v/d Wiel en hij voor de 4-1 kon zorgen. 

0408 JO19-1 05

Een goal en een assist dus afkomstig van de JO17-1, die zelf ook 1e staan in de 3e divisie en ons ook zeker goed helpen op weg naar het kampioenschap! Nog vijf finales te gaan. 

Volgende week staat de kraker uit tegen ONS Sneek JO19-1 op het programma. Als het goed is zijn we dan weer helemaal compleet na de blessures van Bram en Eelko. U bent weer van harte welkom om deze wedstrijd te bezoeken op het Zuidersportpark in Sneek om 12:30 uur!

0408 JO19-1 06

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors