JO19-1 trekt goede lijn door: 1-2

LEEUWARDEN - Het was weer een keertje vroeger in de ochtend voor de Boys. Om 10:15 uur werd er een teamfoto gemaakt voor onze sponsoren Klooster en WSB. Daarna werd het tactische plan ook nog op sportpark Drachtster Bos besproken, want er stond ons een zware wedstrijd te wachten.

 

De tegenstander, Blauw Wit’34 uit Leeuwarden, stond bekend als een stugge ploeg. Thuis hadden we ze weliswaar met 3-1 verslagen, maar ook zij boeken aardige resultaten in de competitie (5e plek). Toch hebben we ‘uit’ altijd moeite met de Leeuwarders, mede door de hevige wind die daar waait.

1819 JO19 1 teamfoto website

En ook vandaag waren de weersomstandigheden weer niet in het voordeel voor voetbal. Op Sportpark Wiarda heeft de wind  vrij spel, doordat er geen bomen aanwezig zijn op dit complex.

 

De aftrap. Er was verschil met wind mee en wind tegen. De Boys begonnen de wedstrijd met wind mee. We begonnen wat rommelig aan de wedstrijd maar als snel kregen we grip op de tegenstander, die zelf goed uit de startblokken kwamen met een paar kansjes. Uiteindelijk vonden wij ons voordeel dat we de wind mee hadden. Na ongeveer 23 minuten spelen gaf keeper Rob een fantastische, lange bal richting spits Jurgen. Hij kwam gelijk op een 1 tegen 1-situatie die hij vervolgens won en het voor hem een koud kunstje was om de bal in het goal te tikken: 0-1! ⚽️


Op slag van rust kregen we een corner mee, waarvan we voorafgaand van de wedstrijd wisten dat het gevaarlijke momenten zouden opleveren. Maar deze corner zagen we niet aankomen. Jorrit nam de corner van links en schoot de bal schitterend in één keer in de goal: 0-2! ⚽️ Een bewuste keuze van Jorrit én de wind. Daarna was het tijd voor thee.

 

Die tegenwind

Voor de 2e helft was één ding al zeker: die tegenwind. JO19 moesten vanaf hun eigen goal denken, tegengoals waren geen optie. Toch geloofde Blauw Wit er nog in en dat resulteerde in een doelpunt, ook met name door de wind plofde de bal in de kruising: 1-2 ⚽️ Dit doelpunt viel rond de 76e minuut. Blauw Wit bleef doordringen en kregen zo ook nog de nodige kansen. Alleen was de verdediging heel geconcentreerd, en haalde Erik tot 2x toe de bal van de lijn en had Rob ook nog een paar goeie reddingen. Het was dus de hele 2e helft tegenhouden voor Drachtster Boys, want door de hevige tegenwind kwamen wij ook tot weinig uitbraken. Zo speelde we de wedstrijd ‘volwassen’ uit en trokken we verdiend de wedstrijd over de streep: 1-2 overwinning!

 

Andere lichtpuntjes aan de wedstrijd waren Erik en Bram die weer hun rentree maakten en Eelko die ook last had van zijn knie maar toch de 90 minuten kon vol maken. Ook bedanken we Diederik uit het 1e die ook een goede wedstrijd speelde.

 

Periodetitel

Volgende week wacht Buitenpost, een getergde tegenstander die het ons moeilijk kan maken. Mochten we deze wedstrijd winnen, dan zou het zomaar kunnen dat we de periodetitel pakken! Dit is alleen wel afhankelijk van ONS Sneek, die momenteel een puntje boven ons staan.

 

Kom ons dus aanmoedigen volgende week, zaterdag 16 maart om 14:30 uur op sportpark Drachtster Bos!

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors