JO19-1 wint met 1-2 en klimt naar tweede plek

HEERENVEEN - Zaterdag 9 februari werd de competitie weer hervat met een uitwedstrijd in Heerenveen. Aan het begin van het seizoen hadden we al de thuiswedstrijd tegen VV Heerenveen, die met 2-1 werd gewonnen. Bij deze wedstrijd was al duidelijk dat Heerenveen een moeilijke tegenstander was, en dus was de ontlading na die overwinning groot.

 

Zo werd er ook toegeleefd naar deze wedstrijd, en werd er fanatiek getraind door de Boys. Alleen konden we niet trainen op de wind, die een grote factor speelde op deze wedstrijdmiddag..

 

JO19-1 begon wat slordig aan de wedstrijd. De tactiek werd niet goed uitgevoerd en dat leidde voor Heerenveen al gelijk voor wat kansen. Gelukkig liep het goed af en had keeper Rob een paar goede reddingen. Na de de moeilijke start kwamen we meer in de wedstrijd en kregen wij ook onze kansen. Alleen leidde dit nog niet tot het openingsdoelpunt. Die kwam bijna wel voor Heerenveen. Na een vrije trap kon Rob goed redden, maar werd de rebound binnen getikt. 1-0 voor Heerenveen. Of toch niet? Gelukkig was grensrechter Lieuwe scherp en vlagde hij voor buitenspel, wat ook terecht was. Het feestje voor Heerenveen ging dus niet door.

1819 JO19 1 teamfoto website

Goed wakker

De Boys werden nu wel goed wakker en dat leidde 2 minuten na de afgekeurde goal van Heerenveen tot een doelpunt: Na een counter ontving Jorrit de bal die gelijk een hoge bal gaf op Eelko. Eelko was net wat sneller dan de keeper en tikte de bal in het doel. 0-1! ⚽️ Ook een doelpunt waarbij het weer een factor was. Daarna werd de 1e helft prima afgesloten en gingen de boys met gemengde gevoelens de kleedkamer in.


In de tweede helft begon JO19-1 een stuk scherper en was het de taak voor Heerenveen om de gelijkmaker te zoeken. Dat was alleen een moeilijke opgave, want achterin stond het goed dicht door met name het centrale duo Harm en Jonathan.

 

Gretigheid

Onze gretigheid werd later ook weer beloond met een doelpunt. Niels vd Wiel pakte de bal goed af op de helft van de tegenstander en speelde de bal naar Eelko. Die gaf een scherpe voorzet en zag vervolgens dat een speler van Heerenveen een eigen doelpunt maakte: 0-2! ⚽️


Daarna bleef Heerenveen zoeken naar een treffer en werden ze daarvoor ook beloond. De Boys verloren de bal op het middenveld, en vervolgens kwam er een goede voorzet die goed werd binnen gekopt. 1-2 ⚽️
Toen werd JO19-1 toch wat nerveuzer, want het ging al wat vaker fout in de laatste minuten.. Dit zat toch nog wel in het hoofd van de Boys want Heerenveen werd ook gevaarlijker. Er kwam nog een vrije trap in de laatste minuut. De speler van Heerenveen schoot goed op doel naar de linkerbovenhoek, maar Rob had dit goed doorzien en had een uitstekende redding op dit schot! Wat ons betreft toch de Man of the Match.


De scheids floot af en de ontlading was wéér groot bij JO19-1 en de staf. Heerenveen is altijd een pittige tegenstander en dat lieten ze nu ook zeker weer zien. Die zien we nog wel stijgen op de ranglijst.

 

Ook bedanken we Jowi van JO19-2 die goed inviel deze wedstrijd!

 

We staan nu op een 2e plek, 2 punten achter op DZOH die 2-1 won van Be Quick. Als we dit vast blijven houden kunnen we wat moois neerzetten dit seizoen!

Volgend week ontvangen we vv Hoogezand, wat ook een lastig karwei gaat worden. U bent van harte uitgenodigd voor deze wedstrijd, 14:30 Sportpark Drachtster Bos. Fijn weekend! ⚫️⚪️

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors