JO19-1 WINT VOOR 4E KEER OP RIJ EN BLIJFT BOVENAAN IN DE 4E DIVISIE

DOKKUM - Dit weekend stond Be Quick Dokkum voor JO19-1 op het programma. Zonder de geschorste Erik en Jurgen die met het 2e moest meedoen, gingen de Boys met zelfvertrouwen de wedstrijd tegemoet. Vorige week werd er namelijk van Velocitas JO19-1 gewonnen, die wedstrijd werd beslist in de eindfase. Door deze overwinning stonden we bovenaan, mede doordat de concurrentie punten liet liggen (Heerenveen en DZOH).

 

Van tevoren wisten we dat Be Quick een moeilijke wedstrijd zou worden. Ondanks dat ze 7e stonden, verloren ze hun wedstrijden met maar 1 doelpunt verschil en stonden ze dus bekend als een stugge ploeg.

 

De wedstrijd

Het vroege tijdstip was voor onze jongens even wennen, om 10:30. Om 8:30 bij Drachtster Boys werd het wedstrijdplan besproken door trainer Mark Peters en reisden we af naar Dokkum. JO19-1 begon voortvarend in de wedstrijd. Na een lange, mooie bal van Yannick werd aan de linkerkant Wilco bereikt. Na een goeie actie naar binnen scoorde hij in de verre hoek: 1-0! ⚽ Al in de 4e minuut. De Boys voerden het wedstrijdplan goed uit in de 1e helft, ondanks dat Be Quick ook goed speelde en bijna geen kansen had gecreëerd. Halverwege de 1e helft werd Eelko in het strafschopgebied geraakt door een tegenstander: Een penalty. Harm schoot de penalty koel binnen in de linkerbenedenhoek en zo stond het 2-0 in de rust ⚽.

 

In de tweede helft hadden we het moeilijker. Be Quick kwam na de thee goed uit de startblokken en kreeg goede kansen, mede ook door miscommunicaties in de verdediging. De Boys werden slordiger en het was moeilijker om weer in de wedstrijd komen. Toch jammer, na de goede eerste helft. Toch kreeg JO19-1 kansen, na een stift van Bram op de paal en Sil met een bijna niet te missen kans, die met pech op de keeper stuitte. Aan het eind van de 2e helft, maakte Be Quick uiteindelijk terecht de 1-2 ⚽, na een voorzet op hun spits. Be Quick begon er in te geloven en ging vol in de aanval. In de allerlaatste minuut kreeg Be Quick nog twee corners: de eerste was heel gevaarlijk, nadat een Dokkumer de bal richting het doel kopte maar Yannick de bal van de lijn haalde. Kort daarna kwam de tweede corner, die wel goed werd weggewerkt. De keeper ging mee met de corners dus konden de Boys richting het doel van de tegenstander, maar helaas schoot Niels net te laat, waardoor de bal naast het doel belandde. Daarna floot de scheidsrechter, die een keurige pot floot af voor het eindsignaal: 2-1 voor JO19-1! Ondanks de minder goede tweede helft werd de overwinning terecht over de streep getrokken en leverden de Boys veel strijd.

 

Complimenten voor Be Quick, die het ons erg moeilijk hebben gemaakt en een plek hoger op de ranglijst verdienen. Bovendien ook een sportieve wedstrijd zonder kaarten.

1819 JO19-1 teamfoto - website

Volgende week speelt JO19-1 de laatste wedstrijd dit jaar tegen ONS Sneek en kunnen de Boys winterkampioen worden. U bent van harte uitgenodigd voor deze wedstrijd, 14:30 op sportpark Drachtster Bos. Tot dan!

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors