JO19-1 bekert verder

Het is een goed seizoen voor JO19-1, dat moge duidelijk zijn. De ploeg wordt vrijwel zeker kampioen in de hoofdklasse, want het heeft drie punten nodig in de laatste vijf wedstrijden. En als het aan spelers en staf ligt, wordt dat komende zaterdag in eigen huis tegen Zeerobben geregeld. Spannender is het in de bekercompetite. Daarin trof het deze week Vélocitas uit Groningen.

Vélocitas is een top 3-club uit de vierde divisie, een niveautje hoger dan Drachtster Boys Jo19-1 speelt. Mooie uitdaging dus. Dinsdag 9 april konden de mannen van Drachtster Boys laten zien wat ze waard waren. En dat deden ze: via penalty’s werd Vélocitas uitgeschakeld.

 

Spannend

Was in de eerste helft het initiatief in de goed bezochte thuiswedstrijd aan de Groningers, Drachtster Boys kwam steeds beter in zijn spel. De beste kansen waren in de eerste helft wel voor Vélocitas, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren: ruststand 0-0.

0410 jo19 1 bekert verder 01

De tweede helft was meer spannend dan fraai te noemen. Vélocitas was opbouwend niet meer wat het in de eerste helft was maar roeide de bal vaak naar voren in de hoop op een bevlieging van een van de handige aanvallers. Drachtster Boys werkt hard maar creëerde ook maar moeilijk kansen. Halverwege de tweede helft viel dan toch de 0-1: een vrije trap van de zijkant werd goed verlengd en bij de tweede paal binnengekopt. Flinke tegenvaller voor Drachtster Boys, maar JO19-1 liet de kop niet hangen en kreeg wat het verdiende: vijftien minuten voor tijd scoorde Jurgen Scholte uit een counter, na prima aangeven door Jorrit de Boer.

0410 jo19-1 bekert verder 02

Gerechtigheid

Vijf minuten voor tijd leek het doek dan toch te vallen: keeper Martin Wijbrandi greep goed in, sloeg de bal voor de voeten van een Vélocitas-aanvaller weg en deze viel handig met veel theater. Tot afgrijzen van alles en iedereen wat Drachtster Boys was, gaf de verder prima leidende scheidsrechter een strafschop. Maar er bestaat gerechtigheid: via de lat ging de bal hoog over. De kenner wist genoeg: een ploeg die in de reguliere speeltijd een strafschop mist, wint maar zelden de penaltyserie. Alle reden dus om die met vertrouwen tegemoet te zien.

0410 jo19-1 bekert verder 03

Penalty’s moesten dus de winnaar opleveren. Was 1-1 al een prima resultaat voor een niet eens zo groots spelende Drachtster Boys JO19-1, het had nu de kans om verder te bekeren. In de serie van 5 werd het 4-4, en bij de eerste gelijkmakende beurt daarna was het meteen raak: keeper Martin Wijbrandi keerde een tweede penalty en werd de held van de avond. JO19-1 zit daardoor bij de laatste tien in de beker.

0410 jo19-1 bekert verder 04

Prima generale dus voor de wedstrijd van komende zaterdag. Daarin kan het kampioenschap veilig gesteld worden. U bent van harte uitgenodigd: Drachtster Bos, 14.30 uur, tegen Zeerobben.

0410 jo19-1 bekert verder 05

0410 jo19-1 bekert verder 06

webshop-drachtsterboys

Twitter

Onze sponsors